Des d’aquesta setmana, l’Hospital Plató veurà disminuir la factura de la llum en un 10 %. Això esperen els responsables del centre, que han instal·lat 75 plaques fotovoltaiques al terrat d’un dels edificis. Diuen que no serà només un benefici econòmic, sinó que també permetrà reduir un 20 % les seves emissions de CO2.

Les plaques fotovoltaiques, que s’utilitzaran per a l’autoconsum de l’edifici, han suposat una inversió inicial de 30.000 euros. Els responsables esperen poder augmentar el nombre de plaques ens els propers anys i reduir encara més la contaminació ambiental. Asseguren que disminuir la pol·lució és un tema que els preocupa molt perquè va molt lligat a la salut dels pacients i de la població del voltant. “Disminuïm el 20 % de l’emissió de CO2, disminuïm el 10 % de la factura de la llum, amb la qual cosa el que fem és fer més sostenible tant socialment com econòmicament aquest edifici”, explica Marta Barahona, gerent de l’hospital, “i millorem la salut de la població del nostre voltant”.

Mesures per al medi ambient

La col·locació de plaques solars no és la primera mesura per reduir les emissions de CO2 a l’Hospital Plató. Recentment, el centre també ha adquirit dues bicis elèctriques pel trasllat dels professionals, ha instal·lat llums LED i aixetes intel·ligents a tot l’hospital i ha creat un jardí vertical a l’entrada de l’edifici.

L’Hospital Plató no és l’únic edifici de Sarrià – Sant Gervasi amb plaques solars. També s’hi van instal·lar a la Biblioteca Clarà, a la seu del districte a principis d’aquest any i als Salesians de Sarrià a finals de l’any passat.