Catalunya ha obligat a confinar tot l’aviram que es cria a l’exterior. La decisió s’ha pres arran de cinc ocells salvatges trobats morts el 22 de desembre a Soses, al Segrià. A més, Acció Climàtica, amb la col·laboració dels Agents Rurals, ha intensificat la vigilància i protecció de la grip aviària tant en espais naturals i zones fluvials, com en explotacions avícoles.

Un dels afectats ha estat Damià Gibernet, que viu a la masia Can Mandó, al Parc Natural de Collserola. Allà hi té diversos animals com cabres i un dels pocs galliners de Barcelona.

“És un requeriment sanitari que s’ha de complir”

Gibernet explica que ha rebut un requeriment sanitari que l’obliga a confinar les gallines i així ho ha fet, per tant, no poden sortir lliurement per evitar que tinguin contacte amb aus salvatges: “És una llàstima que no puguin sortir perquè la gràcia és que surtin cada dia, que mengin cucs i herbes i pastin”.

També reconeix que aquesta mesura afecta el benestar de les gallines: “Espero que la mesura no s’allargui i que a l’estiu ja puguin sortir”.