Damià Gibernet viu en una masia de Collserola anomenada Cal Mandó, on té cinc cabres i gallines. La finca data de tres segles enrere, però ara, fa unes setmanes, Gibernet va rebre la visita d’una brigada de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra que li va aixecar acta per tenir aquests animals a la finca. “Ho van apuntar tot”, diu Gibernet, “fins i tot els gats, els gossos i la tórtora que tinc”.

Després de denunciar-ho a través de Twitter, Gibernet ha lamentat en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, que tenir animals a Collserola és “el que s’ha fet tota la vida en una masia” i ha criticat que a un parc natural “no només hi ha arbres”. En aquest sentit, aquest veí del barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes explica que tenir cabres permet evitar incendis al bosc i que també aporten nutrients al bosc.

Una ordenança impedeix l’activitat ramadera a Barcelona

El problema de tot plegat rau en una ordenança municipal aprovada l’any 2001 que prohibeix exercir la ramaderia a Barcelona. Per Gibernet, això és “un genocidi” perquè cal reivindicar “la Barcelona rural com a patrimoni de la ciutat”. Per això, considera que l’única via per continuar tenint cabres i gallines a casa és “derogar l’ordenança” perquè pugui tenir “l’explotació d’autoconsum”, no pas per explotar-ho econòmicament, ha aclarit.

Damià Gibernet ha detallat que s’ha posat en contacte amb el parc i amb l’Ajuntament per fer-los saber què havia passat i ha explicat que el consistori s’ha compromès a “explorar formes” per trobar-hi una solució.