Aquest diumenge es preveu poc fred, però amb vent de mestral moderat. Als barris més propers al riu Llobregat no es descarten ratxes superiors als 50 o 60 km/h. A la vall de l’Ebre i al Camp de Tarragona podran superar els 90 km/h, igual que als cims dels Pirineus.

Nuvolositat més abundant a la tarda

  • 7 h: La temperatura mínima serà poc freda i superarà els 5 ºC a gairebé tots els barris. Núvols prims que deixaran una sortida de sol rogenca.
  • 8 h: Cel variable i termòmetres previstos d’entre 6 i 9 ºC.
  • 12 h: Els termòmetres podran enfilar-se fins als 15 ºC. Cel variable, amb encara estones de resol.
  • 15 h: Els núvols podran compactar-se a la meitat est pel gir dels vents de component marítim.
  • 18 h: Les clarianes seran més cares de veure a mesura que avancin les hores. S’aproparà un front que podrà deixar alguns ruixats ja durant la matinada de dilluns.

Vent destacat a la vall del Llobregat

Ratxes previstes de vent, de mestral, de fins a 90 km/h a les comarques properes al Llobregat. A la resta de comarques hi bufarà amb menys intensitat degut a la protecció que ofereix Collserola.

El cel estarà més ennuvolat a mesura que avanci la tarda i no es descarta que caiguin alguns ruixats, a darrera hora del dia, al Maresme nord i al Vallès Oriental. Poc fred en general, sense gelades.

Nevades al vessant nord dels Pirineus

A les comarques del Pirineu Occidental s’esperen gruixos de fins a 20 centímetres de neu nova, a partir de la cota 1.300. A més, les nevades aniran acompanyades de torb, el vent que aixeca la neu, motiu pel qual hi ha activats alguns avisos de Protecció Civil i del Servei Meteorològic de Catalunya.

Aquests avisos de situació meteorològica de perill també afecten les comarques de la vall de l’Ebre i del Camp de Tarragona, pel vent.

Dilluns plourà a Barcelona

El pas del sistema frontal que començarà a arribar-nos diumenge a la tarda podrà deixar alguns ruixats, sobretot durant la nit, matinada i matí de dilluns. A partir de dimarts tornarà l’ambient anticiclònic, amb més estones de sol, però també amb fred més viu.