Autor: Alfons Puertas

La previsió del temps per a aquest dilluns, 20 de maig, dia de la Segona Pasqua, ve marcada pel retorn dels xàfecs de tarda, puntualment forts, així com les tempestes, a la vora de Barcelona, però sobretot, als sectors del prelitoral central i nord, després d’un diumenge d’impàs.

Caldrà extremar la precaució a la carretera, ja que probablement les precipitacions de la tarda coincidiran amb l’operació tornada del cap de setmana llarg de la Segona Pasqua 2024.

  • 6 h: núvols baixos costaners sense descartar alguna gota
  • 9 h: cel enterbolit per núvols alts
  • 12 h: obertura de clarianes
  • 15 h: primers xàfecs a la vora de Collserola
  • 18 h: temps insegur amb ruixats al voltant de la ciutat
  • 21 h: ambient més asserenat

Petita treva matinal abans no tornin els xàfecs

Després d’un diumenge tranquil a la regió metropolitana donarem pas a un dilluns insegur. Tot i que el matí es llevarà amb alguns núvols baixos, algunes boirines costaneres, sense descartar algun ruixat o gotellada dispersa, les clarianes tendiran a guanyar importància, però duraran ben poc. Primeres hores del dia un pèl més suaus.

Serà doncs, als volts de les dotze del migdia quan les grans nuvolades amenaçaran l’entorn metropolità. Els primers xàfecs es preveuen al damunt de la serralada litoral i amb el pas de les hores, tendiran a viatjar cap a les comarques de Girona.

Tarda i vespre de dilluns amb xàfecs i tempestes, puntualment intenses i acompanyades de calamarsa, sobretot als Pirineus, a les comarques de Girona i altres punts de la costa i del prelitoral centrals.

Caldrà extremar la precaució a la carretera, ja que probablement les precipitacions de la tarda coincidiran amb l’operació tornada del cap de setmana llarg de la Segona Pasqua 2024.

Ambient asserenat i un punt més càlid, a tocar

En vista a dimarts, tot fa pensar que serà una jornada una mica més plàcida i estable, amb un domini més evident del sol, tot això acompanyat d’un ambient més suau o un punt càlid. Màximes a tocar dels 24 ºC.