Foto: Víctor Endrino

Barcelona s’afegeix a la proposta de les Nacions Unides de celebrar la Setmana de la Sostenibilitatdel 31 de maig al 7 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny.

La idea és conscienciar la ciutadania de la importància de la protecció del medi ambient mitjançant la proposta d’activitats lúdiques i gratuïtes.

Caminades sostenibles

Divendres, 31 de maig, i dissabte, 1 de juny, hi haurà 16 caminades pels 10 districtes de la ciutat per descobrir els indrets més verds i sostenibles de Barcelona, des d’una passejada pels espais verds del districte d’Horta fins a una ruta per les Corts, on es visitarà un hort, un jardí o l’estany dels Jardins de la Torre Girona, l’actual seu del Rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Música als Parcs

Divendres, 31, també hi haurà el concert inaugural de Música als Parcs. L’encarregada d’encetar el programa de concerts d’aquesta edició serà la formació de jazz Eva Fernàndez Trio, al Parc de la Barceloneta. El mateix divendres a la tarda la Fàbrica del Sol també proposa una visita teatralitzada.

Portes obertes a la Fàbrica del Sol

Diumenge, 2, se celebrarà una matinal festiva amb portes obertes a la Fàbrica del Sol, un exemple d’arquitectura sostenible. Una de les propostes que s’hi podran trobar serà el primer escapada en viu amb temàtica ambiental de la ciutat.

També hi haurà programació especial a les aules ambientals dels diferents barris, així com una aplicació mòbil que permet saber, per exemple, quins equipaments tenen plaques solars, on es poden comprar productes a granel, quines escoles són sostenibles o on hi ha cobertes verdes a la ciutat.

La pàgina web www.bcnsostenible.cat/ i l’aplicació mòbil Mapa B+S, el Mapa Barcelona + Sostenible, s’hi pot trobar les respostes i molta més informació sostenible barcelonina.