astronautes nasa

Saps com és la vida dels astronautes? Aquest dimecres la NASA retransmetrà en directe un passeig per l’espai dels astronautes que actualment habiten a l’Estació Espacial Internacional (ISS). A partir de les 17.45 h, la NASA oferirà aquest passeig amb els astronautes i el seguirem aquí, en directe.

L’Estació Espacial Internacional és un projecte de diferents agències espacials, entre les quals l’Agència Espacial Europea, per construir i mantenir una estació habitada a l’espai, permanentment en òrbita. La darrera vegada que el trajecte de l’ISS va passar per la ciutat va ser el diumenge 28 de gener del 2018, quan un punt lluminós que es bellugava a una velocitat constant i moderada es va poder observar al cel de la ciutat.

Les sortides dels astronautes a l’exterior de l’estació

S’han fet 216 passejos espacials des de la instal·lació de l’ISS el 1998 i han estat molt irregulars en el temps, en funció de les necessitats de la tripulació, l’estació o els costos que genera. L’any 2006 va l’any que se’n van fer més, concretament 20. L’any passat se’n van fer cinc i el d’avui serà el tercer d’aquest 2019.