canvi temps catalunya temperatura pluja

Les altes pressions dominen a Catalunya i estan assegurant un temps tranquil i plàcid. Ara bé, sembla que un canvi de temps podria arribar d’aquí a pocs dies: els models preveuen una baixada de la temperatura de cara al cap de setmana i l’aparició de ruixats i fins i tot tempestes en alguns punts.

Domini del sol durant els pròxims dies

L’anticicló que tenim situat a les nostres latituds no permet que es desenvolupin grans nuvolades; ben al contrari, afavoreix que l’estabilitat atmosfèrica sigui molt dominant.

I això es tradueix en jornades assolellades, malgrat la presència d’alguns núvols testimonials. Dimecres tindrem també un dia tranquil, per bé que el cel presentarà una tonalitat més blanquinosa a causa de la presència de més núvols.

Dijous, el cel estarà més clar, si bé a la façana litoral es formaran bancs de boira o boirines que, en certs moments, poden ser força tossudes i mantenir-se en forma de núvols baixos al llarg del dia.

Tant dimecres com dijous s’espera alguna roïna o plugim cap al Pirineu més oriental.

El canvi de temps, entre dijous i divendres

Les altes pressions variaran una mica la seva posició a l’Atlàntic, però suficient perquè un petit embossament d’aire fred arribi a les nostres latituds entre el vespre de dijous i divendres. Això permetrà l’aparició de nous ruixats i també d’algunes tempestes al nord i nord-est de Catalunya, bàsicament, si bé la ciutat de Barcelona tindrà força números de veure com els paraigües s’obren divendres.

Ara com ara, els models meteorològics apunten que una nova tongada de pluges podria regar la ciutat la nit de dissabte a diumenge.

Baixen les màximes

L’estiu sembla que no vol arribar encara. I és que les temperatures tornaran a recular amb l’arribada d’aquests ruixats. En el gràfic que teniu a sota es pot veure encerclat en color taronja com les temperatures se situaran per sota del que tocaria per aquesta època de l’any.

A molt llarg termini, i encara amb un alt grau d’incertesa, sembla que a partir de llavors les temperatures tornarien a recuperar-se.