El pronòstic no ha fallat i la pluja ha visitat Barcelona aquest dimarts. Pluja i fresca, o fins i tot fred. De la calor dels darrers dies que recordava que tenim l’estiu gairebé a tocar, a un dia que recorda més a l’hivern.

Gran descens de la temperatura

Per bé que la pluja és la que altera més la vida quotidiana de tothom, la gran notícia ha estat el descens contundent de la temperatura. Les màximes de dilluns fregaven els 28 ºC, mentre que els valors del migdia d’aquest dimarts amb prou feines s’han acostat als 15 ºC. Un descens que en alguns punts de la ciutat ha estat d’entre 14 i 15 ºC respecte al dia anterior. De l’estiu a l’hivern en només 24 hores.

La diferència entre els migdies de dilluns i dimarts ha arribat als 15 ºC a Barcelona

La pluja, benvinguda

La pluja ha descarregat amb insistència durant tot el dia. Els registres més alts han arribat fins als 30 litres a Sants i al Poblenou. Una pluja molt ben caiguda i beneficiosa pels boscos, parcs i jardins, just abans que arribi el moment més complicat de l’any: l’estiu.

La pluja de dimarts també és beneficiosa per a nosaltres, donat que renovem l’aire i, si més no, durant unes hores, mantenim la contaminació a ratlla.

La neu torna als Pirineus

El tornem a vestir de blanc. La neu ha caigut a estones fins i tot per sota dels 1.700 m i han acumulat més de 10 cm de neu en alguns indrets per sobre dels 2.000 m. No durarà gaire, evidentment. El sol i l’escalfor del juny s’encarregaran que en pocs dies tot estigui fos, però si més no durant un dia haurà tornat a lluir la seva vestimenta habitual de l’hivern.

Sense continuïtat

Aquest potent canvi de temps no tindrà continuïtat els propers dies. Ja aquest dimecres tindrem més sol i escalfor. Tot i això, els mapes a mitjà termini no auguren cap gran calorada. Ara bé, el fred inusual d’aquest dimarts quedarà en una “flor” que no fa estiu.