barcelona
Imatge de Barcelona, amb forta calor i calitja @btveltemps

La temperatura s’ha tornat a disparar a l’alça. Aquest dilluns ha fet calor a Barcelona, tanta que diversos observatoris de la ciutat han anotat la màxima del 2021. Malgrat que el termòmetre s’ha enfilat de valent arreu, la calor ha estat seca i força suportable a diferència d’altres jornades, en les quals s’han anotat registres inferiors, però que es combinaven amb una marcadíssima sensació de xafogor.

Les màximes han superat els registres del mes de juny només en alguns barris

Els registres d’aquest dilluns s’han emplaçat per damunt de la marca dels 30 ºC a tota la ciutat de Barcelona. En alguns casos s’ha superat la marca de l’episodi d’altes temperatures viscut ara fa un mes, entre els dies 14 i 16 de juny del 2021. Això ha passat, en general, al centre i punts de la part baixa de la ciutat de Barcelona.

Màximes del dia 19 de juliol del 2021

A Sant Andreu, per exemple, aquest dilluns s’ha assolit una màxima de 32,2 ºC, un valor quatre dècimes superior als 31,8 ºC del 15 de juny. També han anotat la màxima de l’any a betevé (el Poblenou), amb 32,4 ºC, un valor 0,8 ºC més elevat que el dia 15 de juny.

Al Raval, l’estació del Meteocat ha assenyalat 32,9 ºC de màxima i al zoo, 33 ºC, tots dos rècords també del 2021.

Per contra, a l’Observatori Fabra la màxima s’ha quedat 2 ºC per sota el registre de mitjans de juny: 31,6 ºC aquest dilluns respecte als 33,5 ºC del dia 14 de juny. A la Zona Universitària tampoc no ha fet més calor avui: 33 ºC respecte als 33,8 ºC del dia 15 de juny. Cal afegir que també va fer més calor a mitjans de juny que avui a Gràcia o a l’observatori de la plaça de Sants.

El termòmetre encara no ha tocat sostre

La temperatura, però, encara no ha tocat sostre. L’episodi de calor anirà a més els pròxims dies i tot fa pensar que entre dijous i divendres tocarà sostre el termòmetre en el conjunt del territori, també a la ciutat de Barcelona.

La temperatura ja no s’enfilarà gaire més a Barcelona, però sí que sobretot dijous podria fer una mica més de calor que aquest dilluns a causa del vent de garbí, eixut i reescalfat. Les màximes dijous es podrien emplaçar entre els 32 i 34 graus a la majoria de barris de la ciutat. Divendres els registres es preveuen molt similars o lleugerament inferiors en alguns punts de la ciutat.

Les nits es preveuen de mal dormir, malauradament. Els registres mínims s’emplaçaran els pròxims dies entre els 24 i 26 ºC.

El termòmetre tendirà a anar-se normalitzant a partir del cap de setmana.