La tempesta del 15 de novembre de 2018 Foto: Alfons Puertas (@alfons_pc)

La pluja de dijous ha estat excepcional i ha permès superar per primer cop els 1000 l/m2 de precipitació a Barcelona aquest 2018. L’estació meteorològica que ha obtingut aquest registres es troba a la Gran Via de Carles III amb l’avinguda de Madrid, a les Corts. Es tracta de la quantitat d’aigua més important caiguda a la ciutat des de 1971 si agafem com a referent les dades de l’Observatori Fabra, que disposa de la sèrie més llarga de dades de Barcelona.

A l’Observatori Fabra, però, no hi ha plogut tant enguany, tot i que actualment ja superen els 900 litres per metre quadrat.

mapa de precipitació 15 de novembre
Precipitació total anual fins el 15 de novembre a les 18 h
Registres anuals més destacables de l’Observatori Fabra

A l’estació de betevé s’havien acumulat, fins a les 20.30 h, 849 l/m2 de pluja. Recordem que la mitjana anual és de 600 l/m2.

Els ruixats d’aquest dijous també han deixat registres molt notables en d’altres punts: 144 litres a Sant Gervasi o 128 litres  l’Observatori Fabra.

Pluges dijous

El riu Llobregat s’ha desbordat i ha superat l’episodi de creixement de l’octubre passat. En aquest ocasió ha multiplicat per 100 el seu cabal habitual.