El fred hivernal ha tornat a Barcelona quan ja gairebé no se l’esperava. Ambient de ple hivern, gairebé coincidint amb l’arribada de la primavera.

El fred més intens des del post-Filomena

Les temperatures mínimes d’aquest divendres i dissabte han quedat per sota de la marca dels 5 ºC a la part alta de la ciutat i han baixat per sota dels 7 ºC a gairebé tot Barcelona.

temperatura mínima de divendres 19 de març

Cal remuntar-se a mitjans de gener, just els dies després de la borrasca Filomena, per trobar dades més baixes que les d’aquests 19 i 20 de març.

temperatura mínima de dissabte 20 de març

En el cas de l’Observatori Fabra, els 4 ºC registrats tant divendres com dissabte no s’assolien des del 15 de gener, quan la mínima va quedar en 3,4 ºC.

El mateix passa a gairebé tota la resta de barris i districtes de la ciutat. Indrets com Gràcia, Sants, el Raval, Vallcarca o les Corts no tenien una temperatura tan baixa des del 14-16 de gener.

El fred del Besòs va aguantar més dies

Una mica diferent és el cas dels barris situats al costat Besòs, on l’aire fred canalitzat des del Vallès va ser efectiu durant més dies.

Així, en Sergi Corral, observador meteorològic de Sant Andreu ens afirma que cal remuntar-se al 27 de gener per trobar temperatures més baixes. Aquest divendres la mínima ha baixat fins als 6,8 ºC pels 6,7 ºC del 27 de gener.

Unes dades que s’acosten molt als 6,9 ºC de l’11 de febrer i que posen de manifest que els barris del costat Besòs tenen un comportament tèrmic molt diferent al de la resta de la ciutat.

El mateix passa al barri de les Roquetes, on els 4,6 ºC d’aquest divendres i els 4,4 de divendres queden superats o igualats pels 4,4 ºC del dia 27 de gener.

Les temperatures encara no han tocat fons

El pronòstic indica que l’hivern ha tornat, si més no per uns dies.

Tant és així que les temperatures mínimes encara han de baixar una mica més les properes nits.

Els matins de diumenge i dilluns s’entreveuen com els més freds d’aquest episodi.