Fridays for Future Barcelona i altres entitats contra el canvi climàtic han realitzat aquest divendres a la tarda una acció en el Dia Global d’Acció pel Clima. A Barcelona, un centenar de persones s’han concentrat a l’Arc de Triomf per reclamar a les administracions mesures valentes per posar fi a la contaminació.

Des de l’organització alerten que la pandèmia del coronavirus és un problema afegit que ha posat en evidència que “la humanitat és molt fràgil, i que només tenim aquest planeta”.

Adverteixen que, malgrat totes aquestes evidències, els que manen mantenen el mateix model esgotat, com s’ha tornat a veure amb el repartiment de fons europeus. “Hem sobrepassat els límits de la Terra i, igual que fa un any, aquells que governen i controlen l’economia han optat per robar-nos el nostre present i futur”, diuen en un manifest.

Joves en lluita per un futur digne

En aquesta ocasió, els manifestants també han volgut insistir en la problemàtica dels processos de precarització del jovent i la dificultat per trobar treballs dignes. En aquest sentit, l’organització ha volgut destacar que “tot té un denominador comú, que és el sistema que posa per davant el benefici econòmic per davant de la vida de les persones i de la Terra”.

Protegir el Parc Natural del Montseny

Ecologistes en Acció ha volgut donar suport a aquesta acció i ha assistit a la concentració, en la qual també han realitzat una recollida de signatures per donar impuls a una iniciativa legislativa popular per protegir el Parc Natural del Montseny. Expliquen que ja han presentat el projecte al Parlament de Catalunya però necessiten 50.000 signatures, de les quals ja n’han recollit aproximadament 13.000.