La bandera groga oneja aquest dijous a les platges de Barcelona per meduses a l’aigua. A tot el litoral barceloní, excepte als banys del Fòrum, s’ha detectat un augment de la presència d’aquests animals. L’increment de la temperatura de l’aigua de les últimes setmanes n’ha afavorit la proliferació. Malgrat que no es prohibeix el bany, es recomana als usuaris ficar-se a l’aigua amb precaució.

L’avís per meduses no vol dir que n’hi hagi moltes ni que sigui perillós el bany; simplement informa els usuaris de les platges de la presència d’aquests animals a l’aigua i els demana estar alerta. També se’ls adverteix per megafonia.

 

L’increment ràpid de la temperatura de l’aigua des de principis de juliol ja va fer que el 5 de juliol es decretés l’avís per la presència de meduses a platges com les del Somorrostro i la Barceloneta.

Qualitat de l’aigua regular

A la presència de meduses cal sumar-hi la qualitat de l’aigua regular a tot el litoral de la ciutat. La forta tempesta d’aquest dimecres ha fet que s’hagin generat partícules en suspensió a l’aigua, fet que provoca que l’aigua del mar estigui més bruta i menys transparent del que és habitual.

Aquest dimecres, abans de la gran tempesta que va caure a Barcelona, a la platja de la Nova Icària va onejar la bandera vermella durant unes hores per la presència de “residus sòlids” a l’aigua. Per això, la Guàrdia Urbana en va desallotjar durant unes hores els banyistes.