Amb motiu de la Festa Major de la Clota, els veïns s’han unit per naturalitzar la bassa de la Torre Jussana. Es tracta d’un altre espai públic que se suma al projecte de posar verd en diversos punts de la ciutat com el Parc Güell. Al recinte modernista, la naturalització es va iniciar fa 10 anys i ara es vol repetir l’experiència al Parc de la Creueta del Coll, aprofitant les obres de manteniment que s’hi estan fent.

A la Torre Jussana, aquest diumenge els veïns hi han preparat i col·locat 15 jardineres a l’interior de la bassa. Són plantes aquàtiques del Viver de Tres Pins que ha donat l’Ajuntament i que serviran per repoblar la zona de tòtils, l’amfibi més característic de la Clota. És per això que aquesta activitat s’ha convertit també en una feina simbòlica per a molts veïns, que no hi han col·laborat només per fer més bonic l’espai.

Torre Jussana, un espai emblemàtic de la Clota

La Torre Jussana es va construir al segle XIX i era la casa de camp d’un barceloní benestant; estava situada als afores de la ciutat. Més tard, va ser una escola. L’edifici té un clar exemple d’influència neoclàssica francesa i ara compleix funcions socials. Actualment, és un equipament municipal gestionat pel Consell d’Associacions de Barcelona que té com a missió afavorir el desenvolupament associatiu. Tant pel que fa al seu passat com pel que és actualment, la Torre Jussana és un edifici molt estimat pels veïns del barri.