La bandera groga oneja a les platges de Sant Miquel, Somorrostro i Barceloneta per advertir de la presència de meduses. La informació sobre l’estat de les platges i la bandera que hi ha a cadascuna es pot consultar al web municipal de platges. Tal com betevé va avançar la setmana passada, l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) ha advertit que aquest any la presència de meduses s’incrementarà i, fins i tot, arribaran algunes espècies invasores com la caravel·la portuguesa, “Physalia physalis”.

Per saber què fer en cas de picada l’ICM-CSIC ha publicat un protocol en què s’indica que les restes de meduses s’han de retirar sense fregar i cal rentar la zona afectada amb abundant aigua salada i aplicar després aigua amb bicarbonat, entre altres indicacions. El protocol també identifica algunes de les espècies més comunes que es poden trobar al litoral espanyol. La guia es pot consultar al web del centre d’investigació.

Les platges del Somorrostro, la Barceloneta i Sant Miquel ja van tenir bancs de meduses a principis de juliol, en un moment en què l’aigua estava més freda de l’habitual per a l’època de l’any.