El Departament de Territori i Sostenibilitat ha fet un comunicat per advertir de l‘augment de les partícules en suspensió a Barcelona. Tot i la pluja dels darrers dies, el desplaçament de la borrasca Gloria cap a zones del sud-oest ha afavorit el transport de pols africana a gairebé tota la península Ibèrica.

Les estacions de la ciutat estan registrant nivells de PM10 per sobre del que és habitual. Com a conseqüència, l’atmosfera veu reduïda la capacitat de dispersar els contaminants i també hi ha un ambient molt tèrbol. Aquests efectes s’han començat a percebre aquest dijous i es podran apreciar durant els propers dies. El Departament de Territori i Sostenibilitat farà un seguiment de l’evolució dels nivells i n’informarà de la progressió. Tota la informació es pot seguir al web Airenet.gencat.cat.

Principals recomanacions en episodis de contaminació atmosfèrica

Durant els dies d’episodi de contaminació atmosfèrica, el Departament de Territori i Sostenibilitat aconsella seguir les recomanacions següents:

  • Intentar evitar desplaçaments innecessaris i especialment en hora punta.
  • Desplaçar-se caminant, amb bicicleta, o practicar un altre tipus de mobilitat activa.
  • Si no hi ha cap altra opció que el vehicle privat, intentar utilitzar vehicles nets, compartir cotxe o combinar-lo amb el transport públic.
  • Realitzar una conducció eficient.