L’Aula Ambiental Bosc Turull encara la tardor amb activitats relacionades amb la biodiversitat o sobre reciclatge, reutilització i reparació. Però, en aquest nou curs, l’equipament ha volgut apostar per donar a conèixer al barri el programa de compostatge comunitari. Per això, s’han organitzat tres activitats sobre aquest tema. A més, des de l’Aula recorden que el Bosc Turull es pot visitar en l’horari d’obertura i només cal picar a la porta.

Tres anys de compostatge comunitari

Fa tres anys que funciona el programa de compostatge comunitari, en què participen entitats, centres educatius i alguns veïns del barri. Tot i això, des de l’Aula Ambiental Bosc Turull volen arribar a més gent. El compostatge comunitari consisteix a crear adob natural, imitant el procés de transformació de les restes orgàniques que fa la natura. Per això, els alumnes d’escoles com Lexia recullen fruites, verdures, marró del cafè o closques d’ou, tant a casa com al centre, i el porten al compost del Bosc Turull. Com ells, d’altres i d’aquesta manera es genera un adob de quilòmetre 0. Quan ja s’ha acabat el procés de descomposició, com explica el  Joan Solé, del programa compostatge comunitari de l’Aula Ambiental Bosc Turull, “fem una jornada d’obrir el compostador, treure l’adob, qui vol emportar-se l’adob cap a casa seva, se l’emporta i el sobrant el fem servir pel manteniment de la fertilitat del sòl del bosc”.

Els cucs fan adob de molta qualitat

A banda del compostador, l’Aula també fa adob amb el vermicompostador o la granja de cucs. En aquest cas, és l’acció dels cucs vermells, quan mengen les restes orgàniques, la que genera un adob de molt bona qualitat, ja que ha passat pel sistema digestiu i això fa que s’alliberin més ràpidament els nutrients.

Donar a conèixer el compostatge

Aquesta tardor des del bosc urbà de Vallcarca han volgut donar importància al compostatge amb tres activitats. Com diu la Lara Saiz, de l’Aula Ambiental Bosc Turull, “per donar-ho a conèixer als veïns i que també la gent agafi eines per poder-ho fer a casa o a l’escola”.

El Bosc Turull carregat d’activitats

A més del compostatge, les activitats també van enfocades a altres temes. Continuen les passejades per conèixer la biodiversitat del barri i es faran activitats sobre reciclatge, reutilització i reparació per Nadal. Altres propostes de l’Aula es mantenen com els horts o l’hotel d’insectes i també recorden als veïns que es pot accedir al bosc en horari d’obertura només trucant al timbre.