Abelles, marietes i formigues tenen habitacions de luxe al Bosc Turull. Es tracta d’un hotel d’insectes que han construït les famílies de l’Escola Montseny. Les suites estan fetes de canyes, pinyes o argila i són un refugi en el moment de pondre els ous. ALEXIA CUMPLIDO, Aula Ambiental Bosc Turull “A mesura que han anat canviat els models com constructius o urbanístics els ha estat més difícil fer els seus nius, perquè necessiten, depèn de l’espècie, foradets, llavors la idea és crear nius on els insectes, els diferents tipus d’insectes, els agradi, se sentin a gust i els ocupin per reproduir-se.” Els alumnes de P3 de l’Escola Montseny són els qui més han visitat l’hotel d’insectes. Han descobert a qui correspon cada niu i per a què serveix. JANA MAYOR, alumna de P3 de l’Escola Montseny “Una casa d’insectes, abelles, vespes, marietes i cargols, pinyes i nius.” LAURA SANCHO, alumna de P3 de l’Escola Montseny “Les abelles van aquí i les papallones també van aquí.” ROSA TORRES, alumna de P3 de l’Escola Montseny “Formigues, papallones i mosquits i abelles.” Els alumnes aprenen educació ambiental i sostenibilitat en aquest bosc on hi ha tres hotels diferents. La idea és que els nius afavoreixin la pol•linització i l’equilibri de l’ecosistema.

L’hotel d’insectes és una iniciativa per fomentar la biodiversitat. La idea és que els insectes trobin un lloc que els agradi per pondre els ous. Amb els nous tipus de construccions i urbanitzacions de la ciutat els és més difícil trobar espais adequats per als nius, per això aquests hotels fan aquesta funció amb diferents materials com canyes, pinyes o argila.

A l’Aula Ambiental Bosc Turull hi ha tres hotels d’insectes de les escoles de l’entorn. L’Escola la Farigola de Vallcarca en té un de petit i l’Escola Montseny en té un de canyes que els ha cedit el Jardí Botànic. Ara, les famílies del centre n’han fet un que seria com l’hotel de cinc estrelles, ja que és el més gran i té una desena de materials perquè els insectes puguin construir-se els nius.

Els alumnes de P3 de l’Escola Montseny són els qui més han visitat el nou hotel d’insectes i han pogut conèixer a qui correspon cada niu i per a què serveix. A l’aula han treballat tot el que han vist en primera persona. Els petits estudiants saben que és important que cada espècie compleixi la seva funció biològica, i per això és important ajudar-los en la seva reproducció per afavorir la pol·linització i l’equilibri de l’ecosistema.