Aquest divendres al matí s’han format deixants de condensació d’avions molt permanents al cel de la ciutat. El fet que aquests solcs siguin molt o poc permanents ens ajuda a fer pronòstics de temps.

Quan trobem moltes d’aquests senyals aeris significa que l’aire per on circulava l’avió, a les capes altes de l’atmosfera, és humit i el vapor d’aigua que forma l’estela de l’avió no es pot dissipar. En aquests casos es pot pronosticar un canvi de temps en dos o tres dies, ja que quan l’atmosfera conté molt vapor d’aigua és més probable que es formin núvols i que descarreguin ruixats.

De fet, els mapes del temps coincideixen i també pronostiquen canvis meteorològics. Concretament, es preveuen pluges durant les tardes de dissabte i diumenge als Pirineus, Prepirineu, comarques de Girona i nord de les de Barcelona. A la ciutat els ruixats podrien afectar-nos diumenge a darrera hora.

Els dies en què les esteles de condensació dels avions es desfan ràpidament és perquè a les capes altes de l’atmosfera hi ha aire sec. En aquests casos podem pronosticar temps estable i assolellat.