neu barcelona observatori fabra

La neu a Barcelona ha fet acte de presència durant tres dies consecutius en aquest episodi, concretament a l’Observatori Fabra. Malgrat que el gruix de nevada es va produir durant la nit i la matinada de dilluns 27 de febrer, també es va veure nevar diumenge 26 de febrer, a darrera hora i dimarts 28 de febrer, de bon matí. En total, hauran estat tres els dies de neu seguits registrats al Fabra.

Diumenge 26 al vespre, primera observació de neu a Barcelona

Diumenge 26 al vespre els ruixats van escampar-se amb celeritat pel nord de la regió metropolitana de Barcelona i també van assolir Collserola ben aviat. Tant a l’Observatori Fabra com al cim del Tibidabo es va veure nevar havent sopat, malgrat que “a posteriori” la neu es va convertir en aigua durant una estona a causa de la pujada de la temperatura.

Diumenge, per tant, va constar com a dia de neu a l’Observatori Fabra, per bé que que aquests primers flocs del vespre ni van agafar al terra, ni van fer gruix enlloc.

Dilluns 27 de febrer, de nit i matinada, nevada de fins a 7 centímetres a l’Observatori Fabra

La neu es va tornar a deixar veure poc després de la mitjanit de dilluns 27 de febrer. La nevada va anar a més i va acabar acumulant gruixos d’entre 5 i 6 cm al cim del Tibidabo i al voltant de l’Hotel la Florida, però fins a 7 centímetres a l’Observatori Fabra.

La neu, de matinada, també es va arribar a veure caure a la part alta de Barcelona. Vas ser el cas de l’entorn de la ronda de Dalt o del barri del Carmel. De bon matí es van veure fins i tot alguns flocs aïllats a tocar el mar, a la Marina del Port.

La nevada de dilluns 27 de febrer va ser la més important dels darrers cinc anys en el cas de l’Observatori Fabra, concretament des de la nevada del 20 de març del 2018, la qual va deixar fins a 12 cm en aquest punt alt de Barcelona. Curiosament, aquesta nevada del 2018 va ser una de les més importants i més tardanes mai anotades a l’Observatori Fabra. Entre el febrer i el març del 2018 es van registrar diverses jornades de neu a Collserola, amb gruixos de 5 centímetres el 12 de febrer o 4 el dia 28 de febrer.

La neu es va tornar deixar a veure dilluns 27 a la tarda durant una estona

La nevada de la matinada va donar pas a un matí i un migdia amb moltes estones de sol. El sol va afavorir l’ascens del termòmetre i la fusió de la neu, la qual va marxar de pràcticament totes les cotes en qüestió de poques hores.

Havent dinat, però, les nuvolades van tornar a anar a més i poc després es van començar a escapar alguns plugims a Collserola i en punts de Barcelona. La temperatura baixa, a l’entorn dels 2 ºC al Tibidabo, sumada a una humitat relativa també baixa van fer que es tornés a veure nevar durant una estona pels volts de les 19 h. Es va tractar d’una nevada feble en general, però que en algun moment va caure amb certa energia al cim del Tibidabo, acompanyada de ratxes moderades de vent. Els flocs de neu es van veure caure aproximadament per damunt dels 300 metres. La nevada de la tarda va ser efímera i no va fer gruix a Collserola.

Dimarts 28 de febrer, quatre flocs a primera hora del dia

La borrasca Juliette va continuar impulsant algunes franges de precipitació feble entre la nit i primeres hores de dimarts 28 de febrer cap al litoral català.

De matinada, un dels observadors de l’Observatori Fabra va veure caure alguns flocs de neu, motiu pel qual es va anotar un tercer dia de neu en aquest punt de Barcelona. Amb aquesta observació matinal hauran constat com a tres els dies consecutius de neu a Barcelona.

No es preveu que torni a nevar al llarg de les pròximes hores ni jornades a la ciutat de Barcelona.