neu barcelona

Les previsions del temps s’han complert i ha arribat la neu a Barcelona. Per segona vegada aquesta temporada, el fred de ple hivern, barrejat amb la humitat mediterrània, han repetit una imatge poc habitual a la ciutat amb flocs de neu a cotes molt baixes. Davant d’aquest episodi de nevades a Barcelona i Catalunya, Protecció Civil manté activat en fase d’alerta el pla Neucat.

Segueix en directe l’última hora de la nevada a Barcelona.

Últimes notícies sobre la neu a Barcelona

21:00
   

Fins aquí, el seguiment en directe per betevé de la nevada a Barcelona d’aquest dimarts.  

20:13
   

Afluixa la nevada i no hi ha previsió que es torni a repetir  

Poc abans de les vuit del vespre la nevada d’aquesta tarda a Collserola ha anat afluixant fins a convertir-se en tan sols pluja. Les previsions no fan pensar que pugui tornar a nevar més enllà de la mitjanit. De fet, a partir de la matinada es preveu que la cota de neu pugi per sobre dels 600 metres i demà ja estigui al voltant dels 800. Tot i això les màquines llevaneu estaven preparades per si calia actuar.

 

19:10
   

Torna a nevar a Collserola  

La nevada a Collserola s’ha reactivat aquest dilluns a quarts de set del vespre, això sí, amb menys intensitat que la nevada d’aquesta matinada, que ha deixat imatges de postal a les parts més altes de la ciutat. Els curiosos que havien pujat aquesta tarda fins al Tibidabo finalment sí que han pogut veure com cau la neu en directe.  

 

18:26
   

Collserola s’omple de curiosos a la recerca de neu 

Molts curiosos han decidit apropar-se a Collserola aquest dilluns a la tarda per veure si encara podien tocar la neu. S’hi ha vist gent que hi ha pujat en bicicleta i una família que, quan els infants han sortit de l’escola, han decidit anar a buscar la neu. “Avui està al màxim”, han comentat un grup de practicants de marxa nòrdica que visiten habitualment la zona. Per a una parella de colombians residents a Barcelona ha estat la primera vegada que veien la neu. Han lamentat no trobar-ne gaire però els ha fet il·lusió que almenys han pogut veure com queia una mica d’aiguaneu durant uns 10 minuts cap a les cinc de la tarda. 

18:07
   

Cau aiguaneu a Collserola  

Pels volts de les cinc de la tarda ha caigut aiguaneu a Collserola. Tal com testimonien les imatges preses a l’entorn del Gran Hotel la Florida, s’han pogut veure alguns flocs de neu que queien sobre el paisatge encara emblanquinat per la nevada d’aquest matí. En aquell moment al Tibidabo hi havia una temperatura de 2,2 °C 

 

16:35
   

La neu podria tornar a Collserola dilluns al vespre  

Entre la tarda i el vespre d’aquest dilluns hi ha la possibilitat que caigui alguna precipitació feble a Collserola i a la Serralada Litoral. La cota de neu en aquesta franja horària podrà arribar a davallar fins als 300 metres, per tant es podria tornar a veure caure flocs de neu una mica més amunt de la carretera de les Aigües. Tot indica, però, que es tractarà de precipitacions febles i de curta durada. La nevada no seria comparable a la de la nit i la matinada. A partir de la mitjanit la cota de neu s’enfilarà cap als 600 metres i per tant ja es descarta que pugui caure a Collserola.  

neu-barcelona-febrer-2023
Previsió de precipitació per a dilluns 27 de febrer a les 19 h. Font: Arome-Meteociel

15:24
   

Mira l’abans i el després de la nevada a Collserola 

La neu ha vestit Collserola de blanc durant unes hores aquest dilluns i ha deixat imatges de postal. En alguns indrets els gruixos han estat de fins a set centímetres però el sol del matí ha fos la neu en poques hores. Un equip de betevé ha anat a alguns punts de Vallvidrera en dos moments diferents del dia i ha copsat en imatges com ha canviat el paisatge.  

14:58
   

Barcelona duplica les places per a persones sense llar per la caiguda de les temperatures

L’Ajuntament de Barcelona ha activat l’operació Fred en fase de prealerta per la previsió que les temperatures puguin acostar-se als 0 ºC. Aquesta activació ha duplicat les places per a persones que viuen en situació de sensellarisme amb l’objectiu de donar un sostre on passar la nit i oferir atenció social i sanitària.
14:03
   

Cada cop menys neu a Vallvidrera

La neu és cada cop més difícil de trobar a Vallvidrera, després d’unes hores assolellades. La nevada ha agafat a partir dels 300 metres i ha enfarinat, a més de Collserola, alguns punts de la Vall d’Hebron, el Carmel i Horta. La possibilitat que la imatge es repeteixi en les properes hores encara hi és, però només a la part més alta de Collserola. Segons les previsions, la cota de neu anirà pujant.

 

Rastre de neu a Vallvidrera

13:21
   

La nevada, en fotos

La part alta de Barcelona s’ha llevat vestida de blanc, tot i que el sol ha fos la neu en poques hores. Si t’ho has perdut, en aquesta entrada pots veure algunes de les millors estampes que ha deixat la nevada que ha caigut de nit i matinada. S’han acumulat fins a set centímetres de neu. Continuarem pendents per si tornen les precipitacions a la ciutat.

 

12:59
   

13 comarques de Catalunya, en risc de més nevades

L’última actualització del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) manté el risc de nevades a cotes baixes a part de Catalunya durant les pròximes hores. La cota de neu podria arribar al voltant dels 200 m i amb gruixos que, puntualment, podrien superar els 2 cm a partir dels 400 m durant les pròximes hores.

12:07
   

Imatges de postal al Parc d’Atraccions del Tibidabo

L’avió, les vies de la muntanya russa… les atraccions del Tibidabo s’han llevat amb neu al damunt, una imatge de postal. És una estampa de ple hivern i arriba la mateixa setmana en què les instal·lacions tornaran a obrir al públic després de dos mesos tancades. La nova temporada començarà dissabte, 4 de març.

 

11:36
   

Busos plens per pujar a Vallvidrera

El Bus del Barri 111 va ple de curiosos que s’acosten a Vallvidrera per veure la neu. Tot i això, el sol que fa aquest matí està començant a fondre-la.

Bus de barri neu

11:12
   

Les màquines llevaneu, de guàrdia

Les màquines llevaneu han estat de guàrdia aquest matí a la plaça de Vallvidrera, però han tingut poca feina. La sal que es va tirar ahir als carrers ha impedit que la neu s’agafés a la calçada.

Llevaneus a Vallvidrera

Sal a la calçada de Vallvidrera 

10:56
   

Més neu a Collserola?

Ara mateix hi ha una treva de les precipitacions i fins i tot hi ha estones de ressol a Barcelona. Hi continua havent alguns ruixats febles i anecdòtics de neu al sud del Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, tal com es veu amb el producte pluja/neu del Servei Meteorològic de Catalunya. A partir de la tarda no es descarta que es pugui reactivar la precipitació a la costa central. A la ciutat, es preveu que serà en forma de pluja, però a Collserola podria tornar a nevar.

Previsió pluja i neu Barcelona

10:39
   

Imatges aèries de Collserola

Així ha quedat Collserola després de la nevada d’aquesta nit. El Servei Català de Trànsit n’ha penjat imatges des de l’aire. Assegura que se circula amb normalitat per la zona i que l’enfarinada no ha afectat les carreteres.

 

 
 
09:31
   

La nevada a Barcelona, des del mar | VÍDEO

La nevada d’aquest dilluns ha deixat emblanquinada la part alta de Barcelona i part del litoral i del prelitoral de Catalunya. Una situació poc habitual i que ha deixat imatges de postal, també des del mar. N’han pogut ser testimonis un grup de pescadors, que han enregistrat les imatges de la neu des d’una barca d’arrossegament, situada davant de la costa del Garraf.

08:53
   

Retirada de la neu dels cotxes

Alguns veïns de Vallvidrera i dels entorns han hagut de sortir abans del previst de casa per retirar la neu i el gel que hi ha als cotxes. És el cas d’un nen que, abans d’entrar a l’escola, ha sortit amb una rasqueta per retirar les restes de la neu i poder arribar a l’escola. 

neu vallvidrera

08:41
   

Gent fent esport entre la neu 

Malgrat el fred de cru hivern i les dificultats per accedir a la part més alta de Barcelona, alguns no han volgut perdre’s l’oportunitat de gaudir de l’esport: un equip de betevé ha pogut veure una persona que ha pujat a la muntanya en bicicleta i dos ciutadans més que han optat per córrer en un ambient diferent

neu collserola tibidabo

08:30
   

Passeig per Collserola

Vols gaudir d’un passeig virtual per Collserola, el Tibidabo i la part alta després de la nevada a Barcelona? Aquí t’oferim la possibilitat de veure en directe l’ambient de neu que hi ha a la ciutat després del ruixat d’aquesta nit i matinada.

08:24
   

Així es lleva Collserola després de la nevada

neu barcelona

07:52
   

Carreteres tallades i cadenes obligatòries 

Hi ha dues carreteres tallades a causa de la neu. A banda, hi ha dues vies on les cadenes són obligatòries per poder circular amb el cotxe. Informació actualitzada del Servei Català de Trànsit.

07:42
   

Neu a Terrassa o Gavà

En poblacions de la província de Barcelona com Terrassa (Vallès Occidental) o Gavà (Baix Llobregat), la neu també hi ha arribat durant la matinada.

07:26
   

Algunes de les millors fotos de la nevada

neu barcelona
Foto: Marc Gassó

neu barcelona
Foto: Marc Gassó

neu vallvidrera 2023
Foto: @javirdrgzb

06:54
   

Finalment 7 cm de neu a l’Observatori Fabra!

Així estava a primera hora del dia aquest lloc emblemàtic de la ciutat, en una fotografia de l’Alfons Puertas, meteoròleg de l’Observatori.

06:48
   

Nevarà a Barcelona una altra vegada?

Què diu la previsió del temps per a aquest dilluns, 27 de febrer? Nevarà a Barcelona una altra vegada? La ciutat viurà una jornada plenament hivernal i no es descarta que pugui caure algun ruixat en forma de neu, sobretot de cara a la tarda, si bé no serà a qualsevol cota. 

Mira aquí la previsió del temps

06:41
   

Neva al Penedès

La nevada s’està deixant notar, ara, a municipis del Penedès. A la Torregassa o a Vilafranca del Penedès, la neu torna a caure a cotes força baixes.

06:27
   

La part alta, també enfarinada

A l’Av. Tibidabo també ha agafat als cotxes!

06:13
   

Fins a 5-6 cm a Collserola!

Així ha nevat aquesta nit a Barcelona!

00:49
   

Flocs a la plaça de Vallvidrera

El nostre equip ja ha arribat a la plaça de Vallvidrera, on cauen flocs de neu com al Tibidabo. Pel camí, han trobat algunes màquines llevaneu i molts vorals de la carretera emblanquinats. La temperatura continua baixant, tot i que encara plou a la ciutat.

00:43
   

Collserola, emblanquinada

00:32
   

Deixem el Tibidabo per veure Vallvidrera

El nostre equip deixa el Tibidabo i comença la baixada cap a Vallvidrera per seguir el rastre de la neu a Barcelona. 

00:28
   

Àlex Van der Laan i Carles Nerín, dues estrelles de Twitch al Tibidabo

Ja gairebé no queda ningú al Tibidabo mentre continua nevant. Excepte l’Àlex Van der Laan i en Carles Nerín, dues estrelles de Twitch en l’àmbit de la meteorologia. Aquesta nit han ofert un directe de rècord amb l’arribada de la nevada a Catalunya.

00:17
   

El cotxe de betevé, emblanquinat

La neu continua caient i ja comença a emblanquinar alguns cotxes. En Marcos Amores ens il·lustra com està ara mateix el cotxe de betevé.

neu Tibidabo Barcelona betevé

23:57
   

La neu emblanquina cotxes i arbres

Continua caient neu a la plaça del Tibidabo i fins i tot es comença a veure agafar una mica als cotxes i també en algunes branques d’arbres. Una capa de neu testimonial ara mateix.

23:49
   

Neva amb més intensitat

Ha calgut esperar gairebé a la mitjanit però els flocs de neu cauen amb més força. 

23:39
   

Tornen a caure flocs de neu

Ha tornat la precipitació en forma de neu al Tibidabo. Flocs testimonials gràcies a la caiguda de la temperatura.

23:18
   

La boira dona una treva al cim del Tibidabo

Ha deixat de ploure al Tibidabo, mentre que fa acte de presència la boira. La temperatura continua baixant i ja se situa a prop d’1,5 ºC.

23:12
   

Ha tornat a caure neu!

Al Tibidabo s’ha celebrat com si fos un gol de Ronaldinho a la Kings League. Han tornat a caure alguns flocs de neu i continuem pendents d’aquesta entrada d’aire fred per veure si neva amb més ganes.

23:03
   

Precipitacions al litoral

La pluja i la neu cauen en alguns punts del litoral català segons informa el meteocat.

22:54
   

Neva a diferents punts de Catalunya

A les comarques gironines ja cau la neu a cota gairebé zero. Hem vist flocs a Tossa de Mar caient de forma tímida. 

22:43
   

La temperatura puja a 2 ºC i allunya per moments la neu

Al Tibidabo segueix la pluja i caldrà esperar més entrada la mitjanit per saber si torna a nevar. La temperatura s’ha enfilat per sobre dels dos graus i hauria de caure per fer baixar la cota de neu.

22:29
   

Pluja a Barcelona mentre baixa la cota de neu

La pluja cau amb intensitat mentre estem pendents de la temperatura per saber si l’aigua es torna a convertir en neu. Ho seguim en directe per explicar-vos si l’entrada d’aire fred propicia l’arribada de la neu.

22:08
   

Molta expectació al Tibidabo

Tibidabo neu Barcelona

Força gent ha decidit pujar al Tibidabo per viure en directe la nevada a Barcelona.

21:58
   

Torna a caure neu al Tibidabo

Fent “faroling” estem veient com tornen a caure flocs de neu a dalt del Tibidabo. Molta gent saludant el nostre company Marcos Amores, una eminència de la méteo. Ah! Si no sabeu què és el “faroling”: Aquí us ho expliquem.

21:52
   

Els primers flocs de neu al Tibidabo, passades les nou del vespre

Uns minuts abans d’arribar al Tibidabo, ens expliquen els companys presents que ja han caigut alguns flocs d’aiguaneu. Si tornen els ruixats, podrien portar una mica més de neu perquè la temperatura ronda els 0º C.

21:45
   

L’equip de btveltemps arriba al Tibidabo

Ara mateix, sembla que no neva al Tibidabo, tot i que la temperatura és propícia per veure-hi arribar neu. En Marcos Amores està acompanyat de diversos especialistes de la meteorologia. El Comando Tibidabo també segueix l’última hora d’aquesta arribada de la neu a la ciutat.

21:36
   

Un equip de btveltemps, puja cap a Collserola

Un equip de btveltemps està pujant ara mateix cap a Collserola. El meteoròleg Marcos Amores i l’operador de càmera Sergio Méndez ens aproparan l’última hora de l’episodi de neu a cotes baixes que es preveu a Barcelona. Actualitza la pàgina per seguir-ne tots els detalls.

21:18
   

Es blindaran els accessos als hospitals de la part alta

L’Àrea Metropolitana de Barcelona protegirà amb dues màquines llevaneu els accessos als hospitals de Sant Joan de Déu i Vall d’Hebron. L’objectiu és, en cas que sigui necessari, mantenir les vies d’accés i sortida sense gel.

21:15
   

Sal a Vallvidrera

L’Ajuntament de Barcelona ha activat aquest matí equips de Vallvidrera per escampar sal per diversos punts crítics de la zona i evitar accidents en cas de glaçada a la calçada.

20:58
   

Ja cau neu granulada a la part alta de Collserola

Al llarg del vespre la temperatura està baixant ràpidament. Al cim del Tibidabo, a les nou del vespre hi ha poc menys de dos graus positius. La pluja que està afectant Barcelona està sent en forma de neu granulada a la part alta de Collserola, en indrets com l’Observatori Fabra. S’espera que la cota de neu continuï baixant fins a arribar a nivell de mar a primera hora de la matinada.