Segurament és el millor gol de la història dels Mundials, i potser el gol més emblemàtic de la història del futbol. Va ser el 22 de juny del 1986, als quarts de final contra Anglaterra.
 
Aquell gol històric, anomenat El gol del segle, es va fer just després d’un altre gol emblemàtic de Maradona: La mà de Déu. Tot es va concentrar en 90 minuts a l’estadi azteca de Mèxic davant de 115.000 persones, per elevar la figura del 10 argentí a heroi nacional. El Pelusa convertia la classificació de l’Argentina en un victòria de tot un país quatre anys després de la guerra de les Malvines.
 
El Pelusa va disputar quatre Mundials com a jugador i un com a tècnic, però els seus cinc gols a Mèxic 86 van ser suficients per guanyar Alemanya 3 a 2 a la final i aixecar la Copa del Món.
 
Maradona va arribar al Mundial com a jugador del Nàpols, tres temporades després de deixar Barcelona. Josep Maria Minguella explica, a ‘La porteria’, l’addicció crac i, com això, va influir en l’adeu del Barça.
 
El Mundial del 86 sempre serà el Mundial de Maradona, el Mundial de La mà de Déu i El gol del segle narrat per Víctor Hugo Morales.