El Racing Vallbona està de celebració. Fa quatre anys van crear l’escola de futbol base, un cop el camp va tenir gespa artificial. Ara, el treball amb els petits es materialitza en tres bons resultats: dos ascensos i un subcampionat. Aquests èxits els animen a continuar amb la feina.

El lema del Vallbona és “Fer club i fer barri”. Amb aquesta idea es van crear els equips de futbol base. L’objectiu era donar alternatives d’oci esportiu als infants i joves de la zona. En quatre anys, han aconseguit situar tres equips a la part més alta de les seves categories. L’aleví A ha estat campió de Lliga i el benjamí ascendeix a Segona Divisió, que tot i quedar en segon lloc, puja perquè no pot fer-ho el primer, la Damm, en tenir un altre equip en aquella categoria. Per la seva banda, els petits del prebenjamí també celebren el seu segon lloc en la Lliga.

El Racing Vallbona: un exemple d’èxit esportiu i social

Els resultats aconseguits representen un gran èxit esportiu i social en un barri que supera per poc els 1.300 habitants. A més, els veïns es troben aïllats, entre les autopistes i vies del tren i el riu Besòs. Al club juguen 100 nens repartits en set equips. “Sempre havíem demanat tenir gespa artificial per poder créixer. Ara es veuen els resultats”, diu, orgullós, José Palomo, president del Racing Vallbona CF. “Mirem sempre pel club, pels nens, i treballar igual amb la mateixa filosofia. És el que diu el nostre lema: des del 1965, fem club, fem barri. This is Vallbona”.

Al Vallbona s’ensenya a jugar a futbol, però també s’inculquen els valors de la companyonia i el respecte cap als rivals i entre companys. Ho explica José Barrera, entrenador dels més petits del Racing Vallbona CF. “Hi ha nens que s’emprenyaven a la mínima, i això ho hem treballat força”. De fet, ara els petits ho tenen ben interioritzat. “Quan un falla, hem de donar-li suport perquè continuï endavant. A la següent, encertarà”, expliquen Oriol Cano i Melanie Fernández, jugadors del Racing Vallbona CF.

De cara a la temporada vinent, els equips esperen continuar la bona ratxa i ampliar el futbol base. 2Cada any creixem una mica més. A veure si ara, amb aquests èxits, s’animen més jugadors”.

Melanie Fernández, l’única nena del club

Els bons resultats i la bona feina del Racing Vallbona no han passat desapercebuts. Alguns clubs s’afanyen a temptar alguns nens per fitxar-los. El Racing ja va rebre la carta que va convocar l’única nena del club, Melanie Fernández, per jugar en les Trobades Territorial Femenines amb la selecció del Barcelonès. Aquestes trobades les organitza la Federació Catalana de Futbol. “Va ser una experiència que no oblidaré mai- explica la Melanie-. Hi vam quedar subcampiones, però va ser increïble”.