El trasplantament de fetge que va rebre Éric Abidal l’any 2012 s’ha posat en dubte. L’exjugador del Barça va dir que havia rebut l’òrgan del seu cosí, anomenat Gerard. Unes converses de l’expresident Sandro Rosell que ha fet públiques el diari El Confidencial posen en dubte la legalitat del trasplantament. En aquesta xerrada l’expresident parla amb una persona anomenada Juanjo (en referència a Juanjo Castillo, treballador del club blaugrana). Les converses destaquen la mala relació amb Abidal i posen de manifest que li havien “comprat un fetge”.

Com a contraposició a aquesta informació hi ha hagut un procediment judicial. El Jutjat d’Instrucció número 28 de Barcelona ha investigat aquest 2018 els fets, però ha arxivat el cas.

Abidal i el Barça ho neguen

Éric Abidal i la seva fundació han negat totes aquestes acusacions. L’exjugador ha informat que tot el procés es va adequar als procediments establerts.

El Futbol Club Barcelona no ha volgut quedar-se de braços plegats i ha fet públic un comunicat en què desmenteix qualsevol fet irregular. El club blaugrana destaca l’arxivament del cas per part de la justícia. També reitera el compromís amb el secretari tècnic actual i amb la Fundació Éric Abidal.

comunicat-FC-Barcelona-abidal-acusat-trasplantament-ilegal-fetge

L’advocat de Rosell considera que la notícia pretén anar en contra “del monstre de Sandro Rosell”

L’advocat de l’expresident del barça, Pau Molins, posa en qüestió el moment en el qual s’ha publicat la notícia, ja que diu que coincideix que just han “tornat a demanar la llibertat de Rosell”. En aquest sentit, considera que l’objectiu és anar en contra “del monstre de Sandro Rosell”.

Recordem que Sandro Rosell continua en presó provisional en espera de judici. L’expresident del FC Barcelona va ser detingut el 23 de maig del 2017 per una operació contra el blanqueig de diner. A Rosell l’acusen de participar en una xarxa de cobrament de comissions il·legals obtingudes amb la venda dels drets d’imatge de la selecció brasilera de futbol.

L’Hospital Clínic assegura que el trasplantament es va fer seguint “tots els procediments establerts per la normativa vigent”

L’Hospital Clínic de Barcelona, lloc on es va fer l’operació a l’exjugador blaugrana, ha assegurat en un comunicat que el trasplantament “es va efectuar en el moment en què es van completar tots els passos previstos en la normativa legal i amb les aprovacions pertinents”. A més, afegeix que té “una àmplia experiència i és capdavanter en el trasplantament de donant viu”.