Li deien Matador i era Mario Alberto Kempes, millor jugador i màxim golejador del Mundial del 78, que va conduir l’Argentina a convertir-se en campiona del món per primera vegada en la història. Els argentins jugaven a casa i Kempes va fer sis gols en set partits.

Es va convertir en un heroi argentí ja en el primer partit del Mundial contra Polònia. Primer, va aturar una pilota amb la mà, i posteriorment Ubaldo Matildo va parar el penal. Després, Kempes va fer dos gols i va començar el camí de l’Argentina per ser campiona. En plena dictadura, una de les més sagnants que ha viscut l’Argentina, Kempes feia somriure un país si era possible.

Kempes era un migcampista ofensiu, un famós “enganche”, tot i que també jugava per l’esquerra, la seva cama dominant. Va arribar al Mundial del 78 després de dues temporades al València, on va jugar vuit cursos. Havia estat pitxitxi de la Lliga marcant 24 i 28 gols les dues temporades anteriors, i va arribar al Mundial de l’Argentina en el seu millor moment com a futbolista.

Va ser Matador i l’heroi de tot un país. L’entrenador César Luis Menotti li va donar llibertat a la mitja punta i Kempes la hi va tornar amb gols, el més important dels quals va ser en el minut 105 de la final contra Holanda, un gol que va trencar l’1 a 1 i que va permetre a l’Argentina aixecar la primera copa del món de la seva història.