El parc d'atraccions de Montjuïc va tancar el 1998 després de 32 anys en funcionament. El va fundar l'empresari veneçolà José Antonio Borges Villegas als terrenys de l'antic parc d'atraccions Maricel, i aquesta passejada de Franco el 1966 el va inaugurar oficialment. JÚLIA COSTA, Centre de Recerca Històrica del Poble-sec "Havia posat un parc molt important a Caracas i va presentar el projecte. Això es va aprovar i fins i tot va portar atraccions d'allà que no es feien servir, les va portar aquí." El parc d'atraccions de Montjuïc es va fer famós en poc temps i, a diferència del Tibidabo, va ser molt visitat per les classes populars de la ciutat. JÚLIA COSTA, Centre de Recerca Històrica del Poble-sec "El Tibidabo es trobava allunyat. Aquest era més cèntric. Gràcies a això es van posar autobusos que deixaven a la porta mateix. Per la gent de Barcelona, sobretot de barris més populars, era més fàcil venir a Montjuïc que anar al Tibidabo." El parc de Montjuïc va arribar a tenir més d'una quarantena d'atraccions. A més, pel seu teatre van passar artistes de renom per fer-hi concerts. JÚLIA COSTA, Centre de Recerca Històrica del Poble-sec "Hi havia atraccions per a les criatures com un tren o la casa de la bruixa i després hi havia atraccions que van ser molt innovadores com el Loco Ratón o muntanyes russes molt agosarades. També va ser molt important la nòria. N'hi va haver dues i com que s'il·luminava a la nit hi ha moltes postals que la mostren." L'aparició dels grans parcs temàtics i la manca d'inversions van provocar la decadència del parc, que va tancar portes el 27 de setembre de 1998.

El parc d’atraccions de Montjuïc es va inaugurar el juny del 1966 i va romandre en funcionament durant 32 anys, fins al setembre de 1998. Situat a la muntanya de Montjuïc, en un punt on actualment hi ha els Jardins de Joan Brossa, prop del castell de Montjuïc. Per construir el parc es van enderrocar un petit parc d’atraccions ‘El Maricel’ , un antic destacament militar i  diverses barriades de barraques.

De la seva construcció se’n va fer càrrec l’empresari veneçolà José Antonio Borges Villegas, després d’un acord amb l’Ajuntament de Barcelona per una concessió d’explotació dels terrenys del parc durant 30 anys. Borges ja tenia experiència en la direcció d’aquesta mena d’instal·lacions, i fins llavors havia dirigit, entre d’altres, el parc Coney Island a Caracas.

Inaugurat el 23 de juliol de 1966

El parc d’atraccions de Montjuïc es va convertir en una atracció turística, amb més de 40 atraccions i un teatre auditori on se celebraven diferents actuacions d’artistes de renom o festivals. Aquestes actuacions eren un reclam, ja que amb l’entrada s’hi podia accedir, contribuint a l’èxit d’aquest espai lúdic. Un èxit que també es va forjar amb atraccions com la Coctelera, la Gran Muntanya Russa, el Loco Ratón o el Zig-Zag. Cap al 1973, l’espanyol Carlos Merino es va fer càrrec del parc amb noves atraccions més mítiques, com ara el Pulpo, Amor Express, El Barco Mississippi o Noriavisión, aquesta darrera, la roda de fira més alta que s’havia instal·lat  a Catalunya.

El parc va continuar gaudint d’un èxit de referència, però cap a la dècada de 1990, la moda dels nous parcs temàtics va començar a arraconar-lo, i només la instal·lació d’una espectacular muntanya russa anomenada Boomerang aconseguí mantenir el nivell durant una temporada. Malgrat tot, la falta d’inversions provocada per la fi de la concessió va anar fent disminuir el nombre de visitants. Finalment, es va clausurar el 27 de setembre de 1998.

En tancar-se, el parc d’atraccions de Montjuïc fou immediatament desmantellat, i se’n van retirar les atraccions que podien aprofitar-se. En l’actualitat en aquest espai trobem els Jardins de Joan Brossa, inaugurats l’any 2003.