La temporada 2019 va començar, com ja és tradició, per Santa Eulàlia i ha acabat amb la diada de Tardor de la Jove de Barcelona a la Sagrera. Repassem els millors castells que ha anotat cadascuna de les vuit colles de la ciutat enguany.

[vc_section][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Les colles castelleres de la ciutat” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

Castellers de Barcelona

Els Castellers de Barcelona n’han tingut una de freda i una de calenta aquesta temporada. D’una banda, ha estat un any molt especial, el dels 50 anys de la colla. Però, de l’altra, han acabat el 2019 sense poder coronar cap castell de nou pisos. Els de la camisa vermella han portat a plaça el 4d9f en tres ocasions, sempre a la plaça de Sant Jaume. Tant a la diada de l’Aniversari com a la diada de la Mercè els va quedar en intent. I en la diada històrica de la Mercè el van desmuntar. Així, el millor registre de la colla aquest 2019 ha estat el 2d8f, que han descarregat dues vegades.

Castellers de Sants

Els Castellers de Sants han hagut de baixar de revolucions aquesta temporada i, per això, durant molts mesos han portat a plaça els castells bàsics de vuit pisos i construccions amples de set pisos, com el 7d7. Però van capgirar l’any en la diada de la colla, a finals d’octubre, quan van descarregar el primer 4d9f de l’any. En la cita següent, per Tots Sants, van fer un pas més i van estrenar el 5d8 i el 3d9f, i van rubricar, així, la tripleta màgica. El 3d9f ha estat el millor castell que han completat els borinots enguany.

Castellers de la Vila de Gràcia

Els Castellers de la Vila de Gràcia tampoc no han tingut sort amb els nou pisos aquesta temporada. Els graciencs van portar a plaça el 3d9f en la darrera diada del calendari, però el van haver de desmuntar dues vegades. Això sí, els Castellers de la Vila de Gràcia han estat la colla de la ciutat que ha fet l’aleta al 2d8f en més ocasions, quatre. D’aquestes, tres vegades l’ha descarregada i una l’ha carregada.

Castellers del Poble Sec

Els Castellers del Poble Sec han tingut al llarg de l’any dues construccions de la gamma alta de set en cartera, el 5d7 i el 4d7a. Els bandarres les han ajuntat en una mateixa actuació en cinc ocasions. Però en la diada de Tardor de la colla van posar-hi la cirereta afegint-hi el 7d7. El 5d7 ha estat el millor castell de la temporada dels poblesequins. Els bandarres han celebrat aquest 2019 20 anys d’història.

Castellers de la Sagrada Família

Els Castellers de la Sagrada Família han portat per les places un ampli repertori de la gamma alta de set aquest 2019, amb el 4d7a, el 5d7, el 7d7 i el 3d7ps. Però els del Poblet desitjaven retrobar-se amb els vuit pisos i en la diada de l’Aniversari de la colla ja van plantar el 4d8 davant de la Sagrada Família. En aquella ocasió el van desmuntar, però al Poble-sec no hi va haver marxa enrere i els de la camisa verd pujat van descarregar-lo per acomiadar-se de la temporada de la millor manera possible.

Jove de Barcelona

La Jove de Barcelona ha anat jugant amb tres castells de la gamma alta de set aquesta temporada, el 5d7, el 7d7 i el 4d7p. A més, tant en la diada de la Mercè com en la diada de la Festa Major del Congrés i la diada de Tardor a la Sagrera van aconseguir fer les tres construccions. Precisament, a la plaça de Masadas van tornar a portar el 4d8, que no portaven des de l’octubre del 2017, però el van desmuntar, en espera que torni a veure plaça la temporada vinent.

Castellers de Sarrià

Els Castellers de Sarrià s’han consolidat aquesta temporada i han treballat noves estructures. Per exemple, la que vam veure en la diada de la Mercè: el primer 5 de 6 descarregat pels empetxinats després de la refundació. També han portat a plaça la torre de sis, tot i que els ha quedat pendent coronar-la. També recordaran especialment el 27 d’abril del 2019, el dia del bateig dels refundats Castellers de Sarrià.

Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample

De ben segur la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample recordarà la temporada 2019. Ha estat l’any en què s’han presentat al barri amb una primera diada pròpia i també han assolit l’objectiu que es van fixar per guanyar-se la camisa, descarregar tres castells de sis pisos.