La màgia de Harry Potter aterra a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona a la plaça de la Universitat. Aquest cap de setmana, les sales i passadissos es transformen en Hogwarts, l’escola de màgia de la saga de J. K. Rowling. Aquestes parets acullen durant dos dies el Witch Market, el mercat de bruixes, bruixetes i bruixots més esperat a Barcelona.

Com cada any, els assistents poden gaudir d’un mercat, tallers, xerrades, jocs i un concurs de disfresses. En el mercat es poden trobar tot tipus de productes relacionats amb Harry Potter. Els assistents poden comprar des de varetes màgiques fins a pocions o barrets de mag. La majoria de parades venen productes artesans, això sí, molt màgics.

Però la gent que s’hi acosti no només podran comprar també podran participar en activitats tan diverses com una classe de pocions màgiques o un altre de pàrsel, el llenguatge de les serps. També hi ha programades per diumenge conferències sobre el Quidditch o la influència celta de les varetes màgiques, entre altres. Aquest dissabte al matí s’ha celebrat una trobada amb l’actor de doblatge, José Luis Angulo, que interpreta a Lord Voldemort o una actuació del Cor Corocrux, especialitzat en cançons de Harry Potter.

La trobada d’aquest any té un to i una temàtica més tenebrosa que en les edicions anteriors. En honor al quart llibre de la saga, ‘Harry Potter i el calze de foc’, els organitzadors han optat per una temàtica més fosca que en els anys anteriors. Relacionat amb això hi ha la principal novetat d’enguany: un joc d’escapada. Els organitzadors s’han inventat un “escape room” sobre un mag fosc i tèrbol.

Èxit de públic

Fa dies que les entrades per internet estan esgotades. De moment, només en queden a la venda algunes a les taquilles. Però aquesta tarda, hi havia llargues cues per accedir a l’edifici. Els organitzadors calculen que un total de 1.000 persones s’acostaran aquest cap de setmana a l’esdeveniment. I afirmen que malgrat que són conscients que si canviessin de lloc podrien arribar a més públic, no ho volen fer perquè creuen que no hi ha cap altre indret a Barcelona amb l’encant necessari per convertir-se en Hogwarts durant dos dies.