Els Castellers de Sarrià han celebrat aquest dissabte la seva diada de bateig. Una jornada emotiva que ha servit per recuperar oficialment els castells al barri i que ha començat amb una cercavila, seguida d’una jornada castellera en què han participat els Castellers de Barcelona i els de la Vila de Gràcia, padrins de la colla. El primer castell oficial de la colla refundada ha estat un 4d6 descarregat.

Aquesta és la primera diada que els Castellers de Sarrià organitzen com a colla i ho fan amb l’objectiu de consolidar castells de sis. A mitjà termini volen esdevenir colla de ple dret, un cop siguin avaluats per la Coordinadora de Colles. Malgrat ser el dia del bateig, la colla no ha estrenat camisa, ja que la van lluir durant les Festes de la Mercè i la van estrenar durant la Festa Major de Sarrià.

De fet, es tracta d’una jornada de rebateig perquè els Castellers de Sarrià ja van estar actius entre l’any 2000 i el 2004. La refundació d’aquesta colla, amb els mateixos colors, la camisa grana i l’escut que ja va lluir en la primera etapa, s’ha forjat des del 2016. De fet, des del 2017, ja han fet algunes actuacions.

Després de la diada castellera, l’acte ha finalitzat amb un concert a càrrec dels grups PD Vulvasur, Trastok’ts i PD Mika the Dog.