La colla dels Castellers del Poble Sec ha celebrat aquest dissabte dues dècades de trajectòria en una diada especial al Castell de Montjuïc. Una celebració a quatre bandes en què han participat, a més dels homenatjats, dues agrupacions catalanes més: els Castellers de Sants i la Jove de Tarragona.

D’altra banda, s’han sumat a la jornada els Castellers de Madrid, que han viatjat fins a Barcelona per a commemorar l’aniversari dels de Poble-sec. De fet, les dues agrupacions ja s’havien trobat en un assaig conjunt divendres, i també en un seguit d’activitats socials durant les hores prèvies a la trobada a Montjuïc. Finalment, dissabte a la tarda, les quatre colles han compartit l’actuació a Montjuïc i posteriorment, s’han reunit en un sopar de germanor.

Durant la diada, la colla del Poble-sec ha pogut fer el 5d7 , una fita que “no teníem del tot clar que poguéssim aconseguir. Estem molt contents”, ha assegurat l’Ariadna Kun, una de les coordinadores tècniques de l’agrupació castellera; també ha afegit que “la jornada ha estat molt bonica i esperem poder participar en d’altres celebracions així en el futur“.

El Castell de Montjuïc, nova plaça de nou

Un dels moments més especials de la diada ha estat el moment en què la Jove de Tarragona ha aconseguit descarregar el seu primer 3d9f de la temporada. Amb aquesta fita, han aconseguit fer del Castell de Montjuïc plaça de nou. Aquesta és la 24a plaça de nou de la ciutat.

El vintè aniversari dels Castellers del Poble Sec coincideix amb els 150 anys d’història del barri. També amb els 35 anys del Club Arc Montjuïc i el 40è aniversari del Club Atlètic Running, dues altres entitats històriques del barri.