Compartint jocs a l’hora del pati, a la plaça de Sant Felip Neri. Així és com es van conèixer Artur Estrada i Wences Aparicio. El seu vincle va superar l’EGB i la secundària i va canviar el paisatge de les aules pel de les sales d’assaig en arribar la joventut. Ara, al costat també d’Albert Guàrdia, celebren que arriben a la majoria d’edat amb Nueva Vulcano publicant el seu cinquè disc: ‘Ensayo’, de nou amb BCore i amb La Castanya.

Iniciats en l’escena hardcore barcelonina dels 90, els membres de Nueva Vulcano van decidir virar aquest projecte cap a noves latituds musicals, es van obrir a un indie rock menys contundent i a composicions de missatge renovat i van arribar a un públic més ampli amb lletres en castellà. Es van donar a conèixer el 2004 amb ‘Principal primera’ i, un any després, van publicar ‘Juego entrópico’. El 2009 va arribar ‘Los peces de colores’, que no va tenir relleu fins a l’esperat ‘Novelería’ el 2015.

Ens agrada compartir, el rock és compartir, és amor

Artur Estrada 
Artur Estrada, líder de la banda de culte barcelonina durant l’actuació als estudis de betevé

El disc que ara presenten és un brindis que celebra el llarg recorregut i desprèn l’alegria de seguir actius en circumstàncies personals ben diferents de les dels inicis. “No ens ho creiem ni nosaltres que el faríem, aquest disc! Ens fa molta il·lusió”, reconeix Estrada. Amb un membre de la banda vivint a Madrid, Aparicio recorda les dificultats logístiques que han acompanyat el procés de gestació d”Ensayo’, però també destaca el valor d’una complicitat que traspassa l’aspecte professional i es materialitza en vetllades en què també preparaven el sopar “amb ajuda de les receptes del pare de l’Artur”.

No ens fixem si estem repetint o no acords. La intuïció és el que ens porta a fer.

Wences Aparicio