Jazz a la ciutat

La música i el comerç han fet una aliança aquestes festes de Nadal a la ciutat. L’Ajuntament ha organitzat un centenar de concerts sorpresa de jazz clàssic en 50 punts dels 10 districtes de Barcelona, que també inclouran música de Nadal. La particularitat d’aquesta activitat és que no s’anunciaran els concerts prèviament, sinó que s’avisarà pocs minuts abans de l’espectacle per evitar aglomeracions provocades per un efecte crida. Per aquesta raó, des del consistori aconsellen a la ciutadania sortir al carrer, passejar per les zones comercials de la ciutat per trobar-se amb la música i rebre aquest “regal inesperat”.

L’altre aspecte original és que els espectacles no es faran a peu de carrer, sinó en balcons situats en eixos comercials de la ciutat: “Volíem que els músics toquessin a peu pla, però això no ha estat possible per la pandèmia de coronavirus“, ha explicat el comissari de la campanya “Ciutat de Nadal”, Oriol Martí.

Des de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, Noemí Osorio ha destacat que la iniciativa donarà feina a uns 500 músics i permetrà que ho facin en condicions laborals dignes, i ha afegit: “La iniciativa, juntament amb el valor artístic que té, esperem que serveixi per contribuir a donar llum a totes les persones que ho necessiten”.

Els concerts es faran entre el 17 de desembre i el 5 de gener, repartits en els 10 districtes de Barcelona en el marc del programa “Sons de concerts”.

més informació del Nadal 2020 a Barcelona