(ACN) Sala Barcelona, organitzat per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i l’Ajuntament de Barcelona, ha tornat a engegar aquest diumenge el cicle de concerts de tardor. Interromput pel tancament cultural del novembre i també boicotejat per la llevantada, quan s’havia de reprendre. El músic català ha canviat així el concert nocturn previst per una actuació matinal i en màniga curta. De bon humor, fins i tot content amb el canvi, el músic ha animat el pati d’armes del Castell de Montjuïc, on el seguia un públic escrupolosament distanciat i assegut a les seves cadires, però incapaç de no moure’s al ritme de les seves cançons. Crepúsculo els ha fet vibrar i també retrocedir en el temps amb les cançons del nou disc ‘Supercrepus II’, una revisió del disc homònim amb què es va a donar a conèixer ja fa 12 anys.

Ajornats per la pluja

El cap de setmana deparava tres actuacions, però la pluja tampoc no ha acompanyat l’ arrencada del cicle i va obligar a ajornar i canviar d’emplaçament el concert de The New Raemon previst per a divendres, que finalment es farà a la sala La Nau el 5 de desembre. Tampoc Joe Crepúsculo es va escapar del mal temps, i l’organització va decidir per precaució canviar el seu concert de dissabte al vespre pel que finalment ha acabat oferint aquest migdia. L’actuació de la jove cantant Cabiria ha precedit el concert del cantautor.

Sales que encara no han obert

Els prop de 350 espectadors (“sold out”) van acceptar el canvi, i les poques entrades retornades han estat comprades per altres persones, de manera que l’aforament estava igualment complert aquest matí. La presidenta de l’ASACC, Carmen Zapata, ha donat la benvinguda al públic, i s’ha tornat a queixar de les condicions de reobertura de les sales, al 50 %. Només nou sales de Barcelona han decidit reobrir en aquestes condicions, ha concretat, “mentre la resta continua esperant que la situació sanitària millori, i també la coherència en l’aplicació de mesures”, s’ha queixat Zapata. D’altra banda, ha agraït als assistents el seu “esforç i paciència” per conviure amb tots els contratemps i canvis de programació deguts a la crisi sanitària.

Encara queda una setmana de concerts. Guadalupe Plata actua aquest mateix vespre, com estava previst, i restaran els concerts del cap de setmana vinent, entre els quals actuaran Viva Belgrado, Gyoza i Jardín de la Croix, entre d’altres.