Woody Allen desmunta alguns del mites al voltant de la seva manera de treballar en aquest reportatge de betevé, enregistrat durant la visita per promocionar ‘Desmuntant Harry’. Una pel·lícula complexa que ens parla del significat de la vida, dels objectius, de les percepcions de cadascú i de la  línia que separa realitat i ficció.

El personatge de Harry

Allen fa el paper de Harry, un escriptor turmentat, la vida patètica del qual es barreja de vegades amb les notícies que escriu. El director explica que volia fer un guió divertit sobre la feina diària d’un escriptor barrejant la ficció que escriu amb el que li passava a la vida. Assegura que és un film còmic, tot i les coses tristes que li passen al protagonista en la seva esfera d’autodestrucció.

‘Desmuntant Harry’ parla de mi, però jo no podria fer el que fa el Harry perquè acabaria a la presó, com ell.”
Woody Allen, director de cine

Desmuntant Woody Allen

La productora de la pel·lícula Jean Doumanian, assegura que ‘desmuntant Harry’ és una de les cintes més divertides d’Allen, i que un guió així només el podia signar ell.

Woddy allen passava l’any 1997 per una de les seves millors etapes professionals i reconeix que els seus papers són una caricatura d’ell mateix.

A la vida real no soc com soc al cinema! Al cine actuo com ho feia Charles Chaplin o Buster Keaton, i el paper ha de ser exagerat perquè sigui divertit. ”
Woody Allen, director de cine

Un altre dels mites que ha va desmuntar Allen és el de director perfeccionista i maniàtic obsessionat amb la feina.

No he estat mai un perfeccionista ni he posat el treball com a prioritat. He arribat a parar un rodatge per anar a veure un partit de bàsquet. Posaria l’amor per damunt de la feina sempre.”
Woody Allen, director de cine

Allen també va voler desmuntar els que el consideren un geni. El director estatunidenc assegura que els genis del cinema es poden comptar amb els dits i que ell no seria a la llista.

Hi ha molta gent amb talent, però poca que sigui genial. Si mires els grans del cinema com Fellini, Bergman, kurosawa, Buñuel, de Sica, Antonioni, aquesta gent està molt per damunt dels que ara fem cinema i que, de vegades, fem bones pel·lícules.”
Woody Allen, director de cine