D’origens ben diversos, Barcelona ha estat la ciutat que ha empès la confluència de les inquietuds i talents de les ànimes femenines i feministes que conformen Las Karamba. “Amb la meva germana Ahyvin teníem la idea de crear una cosa així i quan vam arribar des de Veneçuela i vam veure que aquí hi havia un món tan extens i obert vam dir: som-hi!”, explica Ahylin Bruno. 

Per a nosaltres el ball és alegria
Ahylin Bruno

Las Karamba va començar a prendre forma el 2018 i des de llavors la banda ha anat mutant de format i integrants, entre les quals hi ha Paula Grande i Meritxell Neddermann. Actualment són sis però, com assegura Natascha Arizu, “sempre tenim ganes de portar més gent. Si fos per nosaltres, seríem 15 o 20”. Arizu també explica com la proposta de Las Karamba fusiona l’esperit festiu amb la vocació reivindicativa: “Ens sembla interessant aquesta barreja d’entregar un missatge amb lletres, potser una mica fortes però que des de l’alegria es rep des d’un lloc molt positiu”. 

El ball és un aspecte fonamental, que emana naturalment de les personalitats de les membres de Las Karamba. En paraules de l’Ahylin: “Hem crescut ballant i això es nota molt a l’hora de compondre, d’assajar i de tenir un resultat final com ‘Camino así’”. Aquest és el nom del seu primer disc, un treball amb cinc “tracksmes” llançat el març del 2021 i produït per Erik Castillo. Una figura que Bruno considera “part de la família i peça fonamental” a l’hora de desenvolupar el projecte: “Ha fet que el disc pugi de nivell”, insisteix.

Al ‘Feeel’, Las Karamba ens presenten en viu alguns dels temes de ‘Camino así’. Com el rap electrònic ‘No sabes Nah’, escrit per Paula Grande i que és un clam d’empoderament femení. O ‘El beso’ que vol plasmar les múltiples variants dels vincles afectius: “El petó és una metàfora per referir-se a tots els tipus d’estima”, aclareix l’Ahylin sobre aquesta cançó que confessa es va gestar en un trajecte entre Barcelona i Girona.