mona Son Goku
Imatge ACN

(ACN/Redacció) La sèrie de ‘Bola de drac’ s’ha obert pas entre els aparadors de mones de Pasqua després de la mort del seu creador, Akira Toriyama. El vicepresident del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Miquel Zaguirre, diu que després d’anys desaparegut, Son Goku torna per la nostàlgia de molts dels padrins. Entre els personatges de ficció, en l’any de Barbie, aquesta nina té també la seva versió dolça, així com un dels dibuixos infantils més populars, Bluey. Enguany també destaquen personatges femenins com ara la Mia, una iniciativa del gremi i la Universitat de Barcelona per promocionar la ciència o la icona del Barça femení, la futbolista Aitana Bonmatí.

Mones, a preus estables

El gremi estima que es vendran unes 800.000 mones amb uns preus semblants als del 2023 i les vendes es concentraran entre dissabte i diumenge, però sobretot Dilluns de Pasqua”. Zaguirre assegura que l’encariment de productes com el cacau “no repercuteix en la figura de xocolata o el pastís”. Una conservació dels preus que el professor d’EAE Business School, Francesc Rufas, justifica perquè ja es va repercutir en bona part aquest augment de preus de matèries primeres l’any passat, quan la pujada mundial dels preus del cacau va encarir un 55 % la xocolata, un 30 % anual dels ous, un 16 % del sucre i un 10,3 % de la mantega.

Mones tradicionals i innovadores

El Gremi de Pastisseria posa èmfasi en “les creacions originals i úniques”, més enllà “dels personatges més mediàtics”. En aquest sentit, un dels que es posa a prova per Pasqua és el que a l’octubre del 2022 va ser escollit millor xocolater del món, l’osonenc Lluc Crusellas. De llavors ençà, no ha parat de crear i establir col·laboracions, com una de les més recents amb l’hotel Mandarin de Barcelona, on ja es poden menjar una selecció de les seves millors postres.