El Gremi d’Hotels de Barcelona i Apartur (l’associació d’apartaments turístics) preveuen un 85 % d’ocupació aquesta Setmana Santa 2024 a la ciutat. Així ho ha explicat el director general del gremi hoteler, Manel Casals, que avisa que enguany el sector té un nivell de reserves “lleugerament inferior al d’altres anys” perquè la Setmana Santa cau més d’hora al calendari (del 28 al 31 de març).

Tot i això, Casals assegura que aquest percentatge encara podria anar a l’alça, amb les reserves d’última hora. Habitualment, l’ocupació als hotels de Barcelona durant l’abril s’aproxima al 90 %.

Els pisos turístics, amb un ull a la Copa Amèrica

Pel que fa als apartaments turístics, el president d’Apartur, Enrique Alcántara, fa una valoració positiva del nivell d’ocupació (també del 85 %) que hi haurà aquesta Setmana Santa i assegura que els preus s’han mantingut molt semblants als de l’any passat: “Estem satisfets i esperem un turisme molt familiar”. Segons Alcántara, el visitant principal que optarà per allotjar-se en un pis turístic és l’espanyol, tot i que també espera un gran volum de turistes del sud d’Europa.

La Setmana Santa suposarà el tret de sortida a la temporada alta d’arribada de visitants a la ciutat. A més, aquest 2024 Apartur confia que la Copa Amèrica de Vela tindrà un impacte destacat en la reserva d’allotjaments turístics, “amb un nivell d’ocupació molt alt i preus probablement més cars”. El certamen esportiu començarà el 22 d’agost i durarà fins al 20 d’octubre.

Una Setmana Santa “molt bona” als càmpings

Qui també es prepara per a una Setmana Santa “molt bona” és l’Associació de Càmpings de Barcelona. Preveu omplir pràcticament totes les places i confien que faci bon temps perquè “tant els càmpings de platja com els de muntanya estan rebent moltes peticions”. Així ho ha dit en declaracions a l’ACN el president de l’associació de càmpings, Albert Casas, que assegura que aquesta Setmana Santa també acabaran tenint molt de pes les reserves d’última hora.

Pel que fa a xifres, Casas augura que els càmpings de mida mitjana gairebé penjaran el cartell de complet, mentre que altres instal·lacions més grans arribaran a un nivell d’ocupació superior al 70 %. Són registres molt semblants als de la Setmana Santa del 2023. El públic majoritari seran famílies de Barcelona i l’àrea metropolitana.