Trobar el millor croissant de mantega, el millor panettone, el millor tortell, la millor coca, el millor pa de pagès o el millor xuixo sense moure’t de Barcelona és possible. Això sí, s’ha de passejar una mica perquè els productes estan disseminats pels forns i pastisseries de tota la ciutat, des del Born o la Nova i l’Antiga Esquerra de l’Eixample fins a Sant Andreu, passant per Sant Gervasi – Galvany, Navas o Sants. I per què són els millors? Perquè així ho han decidit els jurats que els han escollit en les diferents edicions de concursos que organitzen, entre d’altres, el Gremi de Pastisseria de Barcelona, la plataforma Panatics el Fòrum Gastronòmic o l’agència Sr i Sra Cake.
T’ajudem amb aquest mapa interactiu en què recollim tots els forns i pastisseries amb el producte premiat assenyalant l’adreça corresponent. Els forns amb més d’una icona tenen més d’un article premiat.
Forns amb més d’un premi
Hi ha forns on hi ha més d’un producte premiat. Per exemple, a Panes Creativos, a Vilapicina i la Torre Llobeta, tenen el millor panettone 2022 però també elaboren la millor mona tradicional 2023 i el Millor Llonguet de Catalunya 2024. A L’Atelier també hi ha el millor panettone en la modalitat de xocolata 2022, la millor mona de Pasqua en la categoria de xocolata del 2023 i el millor tortell de Reis en la categoria tradicional.
La millor coca de xocolata de Sant Joan es pot degustar a la pastisseria Brunells, on també fan la millor coca de Sant Joan creativa 2024, així com el millor croissant artesà de mantega 2024. Un premi que també van aconseguir l’any 2020.
Un altre exemple és la pastisseria Ochiai, on es ven el millor panettone del 2018 i el millor croissant de mantega del 2013. Per tant, es tracta de fer ruta i tastar i comparar i, fins i tot, elaborar un rànquing particular.