El mestre forner Daniel Jordà i l’equip de Panes Creativos han guanyat el premi a la millor mona de Pasqua 2024 en la categoria de mona tradicional. El concurs es va celebrar aquest dimarts, 12 de març, en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona. L’organitza l’agència especialitzada en gastronomia Sr y Sra Cake i en la categoria de mona d’ou de xocolata el primer lloc va ser per a l’Obrador Sant Tomàs de Calldetenes.

Millor Mona d’Ou de Xocolata, Obrador Sant Tomàs de Calldetenes

El 80 % de la valoració de les mones guanyadores va anar a càrrec del jurat professional que va tenir com a padrí d’honor Jordi Roca. El mestre pastisser i fundador de l’Atelier Barcelona, Eric Ortuño, també va formar-ne part. El 20 % restant de la valoració va ser emesa per un jurat professional format per fillols. Totes les mones participants es van lliurar a la Coordinadora d’ONG Solidàries.

I si algú té clara la importància de les iniciatives solidàries aquest és Daniel Jordà, que cada Nadal prepara el Tortell Solidari i per Sant Joan també fa la coca solidària i dona els beneficis a l’Hospital Sant Joan de Déu. El premi per a la mona de Pasqua tradicional se suma al reconeixement que va rebre el 2022 com a millor panettone artesà. Darrerament, Panes Creativos també va rebre una menció especial als Premis Comerç 2023 com a millor iniciativa comercial i el 2018 com a comerç més innovador.