La fleca Montserrat Forners, situada al número 366 del carrer de Los Castillejos, ha obtingut el guardó del millor pa de pagès català del 2022. El forn familiar té una llarga trajectòria i actualment està regentat pel Marc Casamitjana, quarta generació de la família que es dedica a l’elaboració de pa. El seu pare va muntar el forn el 1940 i just abans de jubilar-se, el Marc que no era forner de professió, va decidir fer-se’n càrrec. Va renovar de cap a peus el negoci i va fitxar el David Hernández, l’ànima i mestre de l’obrador, qui, a més, va ensenyar-li a fer pa.

El secret del pa de pagès: farina de gran qualitat i llarga fermentació

Casamitjana explica a betevé que el secret del pa de pagès premiat és una farina de gran qualitat, una fermentació llarga de 16 a 18 hores, una crosta acaramel·lada i cruixent que li dona durabilitat al pa, i una molla de color blanc trencat amb una acidesa baixa. L’amo del forn agraeix el premi, que atorga el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català, perquè “ajuda a defensar la singularitat de ser un forn particular, fora de les grans cadenes. Volem que Barcelona tingui aquesta riquesa que aporta el petit comerç”.