El Gran Teatre del Liceu es converteix en una sala d'”escape room” aquest Nadal. Sota el nom de l'”Enigma de Puccini”, aquest projecte permetrà conèixer el teatre d’una forma única. Es tracta d’una proposta innovadora. És el segon teatre d’òpera del món que aposta per oferir aquesta nova iniciativa d’oci, obrint-se així a públic nou.

D’aquesta manera, el Liceu se suma a la moda dels jocs d’escapada. Un grup de persones, en aquest cas entre quatre i vuit jugadors, disposen per sortir d’un espai tancat. Aquest cop el Liceu ha capgirat aquest concepte i enlloc d’haver-ne de sortir, l’objectiu és endinsar-se al seu interior. Ho han de fer a través de pistes que s’aniran trobant el llarg del recorregut.

Escape Room Liceu

Aquests jocs sempre tenen una història de rerefons. Aquesta vegada membres de l’ordre dels trinitaris, els religiosos que ocupaven aquest espai abans que s’hi aixequés el Liceu, busquen reclutar nous membres que s’encarregaran de guardar el seu millor secret, el final de l’òpera ‘Turandot’, que Giacomo Puccini va deixar escrit abans de morir.

Els candidats a formar part de l’ordre, i custodiar la partitura els propers 10 anys, són els jugadors. Es divideixen en dos grups i en una hora han de ser capaços de trobar el final de l’obra de Puccini. El grup que primer ho aconsegueixi, guanya. Resolent trencaclosques i fent servir la lògica, la intuïció i també l’orientació avancen en el joc, passant de sala a sala.

Es tracta d’un projecte temporal impulsat per Missionleak. Les entrades són limitades. De moment, està previst fer diverses sessions els divendres, dissabtes i diumenges. Ja s’han programat fins el mes de març i no es descarta allargar-ho ja que la majoria de places estan ja esgotades. El preu és de 18 euros per persona.

A més, anuncien que pel simple fet de participar en el joc d’escapada podràs optar a una sèrie de descomptes per gaudir dels espectacles que pròximament es faran al Gran Teatre del Liceu.