Cloenda del Fòrum Gastronòmic de Barcelona 2021

El Fòrum Gastronòmic de Barcelona ha tancat aquest dimecres l’edició del 2021, que ha comptat amb la visita de 16.300 professionals i més de 70 activitats. Una de les novetats és que l’esdeveniment passa a celebrar-se anualment en lloc de cada dos anys com fins ara. Per tant, la propera edició serà el novembre del 2022.

Manifest de Barcelona per una alimentació sostenible

L’edició del 2021 del Fòrum Gastronòmic coincideix amb la celebració de l’any de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible. Durant la cloenda del fòrum s’ha llegit el Manifest de Barcelona per una Alimentació Sostenible, que aposta per “reconduir els sistemes alimentaris” i avançar cap a un major reconeixement de les gastronomies locals. El text al qual s’han adherit els principals agents del sector alimentari aposta pels productes de proximitat i per evitar el malbaratament alimentari.

El manifest s’ha llegit a la cloenda del Fòrum Gastronòmic, en què ha participat l’alcaldessa, Ada Colau, que ha dit que Barcelona té tots els elements per ser pionera a fomentar i exercir aquest tipus d’alimentació.

Bones sensacions dels professionals

Els professionals que han participat en el Fòrum Gastronòmic han assenyalat que aquests dies s’han respirat “bones sensacions”. Asseguren que s’ha constatat la reactivació del sector de l’hostaleria. Sonia Gálvez, responsable de màrqueting de Condal Chef, remarca que estaven “des del 2019 sense poder fer res” i s’han trobat “un públic molt expectant per veure les novetats”.

Toni Riera, de Cafès Tupinamba, també diu que feia quasi dos anys, des que va arribar la pandèmia del coronavirus, que no veia aquesta il·lusió de seguir creixent, apostant i invertint.