fira terra i gust merce 2023 ciutadella

La Mercè 2023 tornarà a tenir un espai dedicat a la gastronomia sostenible i responsable. Un any més se celebra la fira Terra i Gust al Parc de la Ciutadella. En aquesta edició s’amplia l’oferta gastronòmica amb 27 platets diferents a un preu de 5 € presentats per un total de 14 restaurants, entre els quals l’ucraïnès Rodyna, que hi participa com a representant de Kíiv, ciutat convidada de les festes d’enguany.

A banda de la zona de degustació hi haurà el Mercat Arrels, el mercat de pagès en xarxa, gelats de Delacrem, cafè d’especialitat i begudes artesanes, ecològiques i de proximitat. Bona part de les activitats es concentraran el cap de setmana del 23 i 24 de setembre amb una trentena de tallers, xous de cuina, jocs, tasts i xerrades per aprendre a canviar els hàbits i descobrir una gastronomia més sostenible.

Plats de 14 restaurants de la ciutat

A l’espai gastronòmic s’hi podrà degustar un ampli ventall de plats i begudes elaborats amb productes ecològics i de temporada de diferents restaurants de la ciutat com La Sosenga, El Filete Ruso, Espai Puntual, Monocrom, El Llamber o Mescladís. Entre les propostes també n’hi ha sense gluten ni llet i algunes de les opcions són vegetarianes. El preu dels platerets és de 5 € i el de les begudes de 2,5 €.

Música per a cada moment del dia

Els assistents a la festa Terra i Gust podran també gaudir de música en directe. L’espai s’estrenarà el divendres 22 a les 22 h amb la DJ, activista cultural i productora musical ucraïnesa Daria Kolomieca. L’artista recorre el món per donar veu al seu país amb vinils rars i exclusius, joies amagades de la música d’Ucraïna.

Dissabte, 23, tocaran Els Senyora, grup andorrà i barceloní amb ritmes festius, el jazz contemporani de Poblet Jazz i, a la nit, la música israeliana de Liraz.

Diumenge, 24, la música anirà a càrrec de Spice Berberechos, amb una proposta de flamenc jazz, Hip Horns Brass Collective i Escandaloso Xpósito, que fusionen el brass de Nova Orleans amb hip-hop, funk, soul i groove propi de la música afroamericana.

Premi Slow Food Barcelona

Per segon any consecutiu, la guia Slow Food Barcelona tornarà a reconèixer les propostes gastronòmiques més sostenibles amb els Premis a la Responsabilitat Gastronòmica. L’any passat van ser guardonades Cuineres i Cuiners km0 de Catalunya, el Consorci de Gallecs i l’exposició Menja Actua impacta de Demà de Fundesplai.

Què vols saber de les Festes de la Mercè 2023?