Aquest negoci familiar situat a la cruïlla de Comte Borell amb Floridablanca, a Sant Antoni, ha anat passant de generació en generació. Pere Mañé, el fundador del bar, era originari de Les Peces, un poble del Vendrell. El negoci va passar a mans de la segona generació, els seus fills, Fèlix i Ramon. Ara, tres fills del Ramon, la tercera generació, porta les regnes del negoci: la Mercè, la Roser i el Ramon. El que és segur és que aquí s’acaba la continuïtat del negoci. A punt d’arribar al centenari, la quarta generació ja ha anunciat que no seguirà amb el bar.

L’ensalada russa és el plat estrella

Quan Pere Mañé va agafar el bar l’any 1923, era una bodega de finals del segle XIX. Es va casar amb la Maria, que de seguida va tenir fama de bona cuinera i molts plats els fan encara igual, com l’ensalada russa.

De barri obrer a barri de moda

Els germans Mañé ja ajudaven el pare de menuts, perquè la mare va morir molt jove. Era una altra època i el barri estava lluny de ser l’atractiu turístic que és ara. Destaquen que era un barri de treballadors, el tarannà familiar i que hi havia molt bon ambient, tot i que humil.

A punt d’arribar al centenari

El negoci l’hauran de traspassar quan es jubilin, perquè la següent generació ja no vol continuar, però primer es volen centrar en el centenari i després ja pensaran què faran. Sant Antoni podria perdre un petit tros de memòria més. Tot i l’encant i la bona cuina que conserva el local, queden enrere les cues i la terrassa esplèndida a tocar de la façana d’altres anys.