El mestre pastisser Christian Escribà ha fet la mona de Pasqua de l’esdeveniment esportiu de l’any a Barcelona: la Copa Amèrica de vela. En col·laboració amb el consorci de la Zona Franca de Barcelona, Escribà ha dissenyat una mona amb un motlle que s’ha fet amb impressió 3D. Es tracta d’una rèplica a mida real i de xocolata de la gerra de plata, el trofeu de la competició esportiva.

Segons Escribà, s’han fet servir 30 kg de xocolata per elaborar-la i serà la mona més longeva de la història, ja que estarà exposada a la pastisseria de la Gran Via de les Corts Catalanes, com a mínim, fins que acabi la competició.

Presentació oficial al Moll d’Espanya

Aquest dissabte al matí s’ha fet la presentació oficial de la mona de la Copa Amèrica de vela al moll d’Espanya, que acull algunes de les bases dels equips que participen en la competició. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el regidor d’esports, David Escudé, hi han assistit.

Al moll d’Espanya ja es poden veure alguns edificis nous, com el que acull l’America’s Cup Experience o els espais que ocupen els equips de diversos països.

Tecnologia i pastisseria alhora

No és la primera vegada que Escribà fa servir les darreres novetats en tecnologia per elaborar mones de Pasqua. L’any passat en va dissenyar a partir d’imatges generades per una IA. Segons va explicar llavors, els pastissers proposen una idea a programes creadors d’imatges virtuals, com Stable Difussion i Midjourney, i a partir d’aquí, els artesans modelen la peça basant-se en alguna de les propostes que els ofereix la intel·ligència artificial.

Comparteix a: