Una setmana després de rebre el premi al millor xuixo del món, la febre per aquest dolç continua a la Pastisseria Triomf, al Poblenou. Aquest diumenge una cua girava tota la cantonada i, davant d’aquest gran volum de clients, han hagut de crear una filera específica per a aquells que volien comprar un dolç. Pocs dies després de rebre el guardó, molts barcelonins ja van decidir anar-hi per degustar els xuixos i ara l’estampa es repeteix. Fins i tot, el ressò que ha tingut la notícia a les xarxes socials ha convidat persones d’altres comarques a acostar-s’hi.

La crema és la clau

La Pastisseria Triomf ha estat la primera de Barcelona a rebre aquesta distinció. El jurat en va valorar qualitats com la crema, l’aspecte interior, el fregit i el gust i de fet ha estat precisament la crema el que la pastissera Gisela Bellart creu que va marcar la diferència: “Crec que ha estat el punt clau per guanyar aquest concurs”, va explicar fa pocs dies en declaracions a betevé.

Tercera generació de pastissers

Gisela Bellart és la tercera generació d’aquest establiment, que es va inaugurar el 1952 com a pastisseria i xarcuteria. Ja als anys 90 van optar per dedicar-se exclusivament als dolços i incloure-hi un espai de degustació i, tot i que ja era un establiment popular al barri, ara, amb aquest premi, se’ls ha girat feina. Tal com ha assegurat Bellart a betevé, “ara se’ns ha ajuntat el premi dels xuixos amb la Pasqua i no arribem a tot”. Però, tot i això, els treballadors han assegurat que estan molt contents amb el premi, ja que suposa una gran empenta per a ells.