Els usos de la intel·ligència artificial van en augment cada dia que passa i, fins i tot, han arribat al món de la pastisseria. L’Escribà ha creat mones fetes a partir d’imatges generades per una IA. És a dir, els pastissers proposen una idea a programes creadors d’imatges virtuals, com Stable Difussion i Midjourney, i, a partir d’aquí, els artesans modelen la peça, basant-se en alguna de les propostes que els ofereix la intel·ligència artificial.

Fa tres mesos que el pastisser Christian Escribà i el seu equip experimenten amb aquesta tecnologia. Introduint al programa generador d’imatges virtuals el que els passa pel cap, en qüestió de segons, obtenen diversos resultats. La primera figura per a una mona de Pasqua que han dut a terme amb aquest sistema és la d’un conill sortint d’un ou, que no es comercialitza. Ara bé, també han dut a terme pastissos estampats amb tinta comestible amb il·lustracions fetes amb intel·ligència artificial.

Christian Escribà amb la primera mona dissenyada per una intel·ligència artificial

“La intel·ligència artificial supera el que tenies al cap”

Segons Escribà, la intel·ligència artificial és tota una revolució que escurça molt el procés de creació en la fase inicial, la del disseny. “Fins ara quan tenia una idea l’havia de transmetre a un il·lustrador, que havia d’entendre el que jo tenia al cap, cosa que mai ha estat fàcil, i cobrava un mínim de 1.500 euros“, ha relatat a betevé el pastisser. “Amb la intel·ligència artificial, en pocs minuts tens una imatge que et sorprèn perquè pot superar el que tenies al cap, és màgic“, ha afegit.

Amb la intel·ligència artificial en pocs minuts tens una imatge que et sorprèn perquè pot superar el que tenies al cap, és màgic”
Christian Escribà, pastisser
Mones estampades amb il·lustracions fetes per una IA

Per Sant Jordi, roses dissenyades amb IA

Aquesta Pasqua ja es poden comprar pastissos fets amb intel·ligència artificial però, de moment, no comercialitzen figures. Ara bé, això canviarà ben aviat. Aquest Sant Jordi ja treballen per crear roses fetes amb IA. Estan investigant entre les diverses propostes que els dona la tecnologia, com roses amb l’estil de Picasso.

Propostes de roses a l’estil Picasso creades amb IA