El Gremi de Pastisseria ha organitzat la XVI edició del concurs Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat aquest dimarts. Hi podien competir pastisseries de tot Espanya i havien de demostrar davant un jurat professional que fan el millor croissant de mantega, després de lliurar una capsa tancada amb 12 croissants cuits. Finalment, el vencedor ha estat la Pastisseria Prat – Can Carriel, de Roda de Ter.

Una pastisseria de Barcelona, millor croissant de mantega 2022

A dos quarts d’11 un jurat professional ha començat la degustació i la deliberació i a les 13 h s’ha anunciat el guanyador del millor croissant. En la darrera edició, el vencedor va ser el de la pastisseria Canal del carrer de Muntaner. No era la primera vegada que el pastisser Toni Vera guanyava el premi. El 2016 i el 2019 també se’l va endur. L’any passat el jurat va haver d’analitzar les propostes de 54 pastissers d’arreu de l’estat.

El 2020 va guanyar la pastisseria Brunells i el 2021 el premi va viatjar fins a Madrid, al forn artesà Panem.

Si vols saber en quins establiments de la ciutat pots trobar croissants premiats, així com coques de Sant Joan, panettones o fins i tot panellets i pans de pagès, ho pots veure en aquest mapa.