En marxa la final del primer Concurs Ciutat de Barcelona i de Catalunya de Pintxos i Tapes, que s’estarà celebrant durant tota la jornada a la Llotja de Mar. El podi amb els tres classificats que representaran Catalunya a la final del Concurs Nacional de Valladolid es donaran a conèixer al vespre.

Fins aleshores les 24 mossades finalistes han d’anar presentant les seves propostes davant un jurat que presideix el xef Carles Abellán (Tapes 24). Cada bar o restaurant que hi participa ha de portar la tapa precuinada i té 10 minuts exactes per enllestir, emplatar i presentar el plat al jurat que conformen Judith Calis, Manu Núñez, Carla Peyron, Marta Alguersuari, Luis Cepeda i Philipe Regol. Aquest dilluns és el dia en què els jurats les tasten, però des de fa uns dies alguns dels establiments també les ofereixen perquè els clients hi puguin dir la seva.

Quins són els bars que hi participen i quina tapa hi presenten?

  • Safo: tàrtar de remolatxa
  • Merendero de la Mari: viaje al Caribe
  • Tejada Mar Barcelona: briox en mar i muntanya
  • Salsa Street Food: croqueta de cochinita pibil
  • La Tasqueta de Blai: xai, maracujà i blat
  • Chao Pescao SeaFood: del mar al paladar
  • Club F: essència de la russa
  • Central Park: salmó apassionat, tapa de txaca amb salmó
  • Red Fish Barcelona: deconstrucció de paella
  • La Esquinita de Blai: seitó dormint en arròs
  • Num3ric: fals coulant
  • Alba Granados: esqueixada de bacallà amb mousse de mongeta de Santa Pau, tomàquet al cafè, ceba envinagrada i pols d’oliva negra
  • Bar Lorenzo: el toro i la navalla
  • Gelpifish: gilda de gamba thai
  • Hiu Restaurant: mar i muntanya d’espàrrec blanc de Gavà amb emulsió de pollastre de corral i caviar
  • Upper Diagonal: delícia de sèpia amb maionesa de shimchi i mango, tàrtar de gambes i sal de tonyina
  • Mordisco: aletes de pollastre
  • VIArestaurant: la mar de fresca
  • El Rincón de Galvany: “el cabró”, ceba caramelitzada, llom i formatge
  • Echegaray: coca de Folgueroles amb galta de vedella, “manteca colorá” i xampinyons
  • Little Bar by Casa Lit: little bite
  • Can Culleres: peu amb bola
  • El Petit Cafè: caneló de rostit amb beixamel densa trufada i ceps
  • Nomo Gràcia: bombeta de Nomo

Des de l’any 2005 la ciutat de Valladolid organitza el Campionat Nacional i Mundial de Pintxos i Tapes. S’ha consolidat internacionalment i hi participen professionals de 15 països d’arreu del món. Són les tapes finalistes després de les eliminatòries que se celebren cada any a una cinquantena de països. Per primera vegada el certamen en l’àmbit autonòmic de Catalunya es fa a Barcelona.